Taipei, Taiwan
Regulatie

Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering

Een groep cryptovalutabedrijven heeft zich aangesloten bij een Taiwanese vereniging om zelfregulerende normen te ontwikkelen voor de digitale activa-industrie van het land.

24 cryptobedrijven zijn inmiddels toegetreden

Op 13 juni werden 24 cryptobedrijven de oprichters van de Taiwan Virtual Asset Service Provider (VASP) Association, volgens de XREX-beurs. BitoPro-oprichter en CEO Titan Cheng zal de vereniging voorzitten, terwijl XREX Chief Revenue Officer Winston Hsiao vicevoorzitter wordt. De groep is vastbesloten om “strenge en eerlijke regelgeving te bevorderen en te faciliteren die de blockchain-financiële industrie wereldwijd helpt groeien.”

“Wij zullen samenwerken met de overheid, het ministerie van Justitie en wetshandhavingsinstanties om gezamenlijk fraude en andere criminele activiteiten te bestrijden,” aldus XREX, een lid van de vereniging. “De industrie zal ook technologie, industriële kennis en infrastructuur bijdragen om gezamenlijk een verdedigingsplatform op te zetten en internationale overdrachtsregels te ontwerpen die voldoen aan de behoeften van Taiwan, netwerken en allianties, en technologie voor het scannen en volgen van valutastromen creëren die consistent is met Taiwans witwas- en fraudepatronen.”

Oprichting volgt op voorstel

De oprichting van de VASP-vereniging volgt op een voorstel van ambtenaren van het Taiwanese ministerie van Justitie om de antiwitwasvoorschriften (AML) voor aanbieders van virtuele activa aan te passen. Volgens de voorgestelde wijzigingen kunnen overtreders tot twee jaar gevangenisstraf krijgen of boetes tot $1,5 miljoen. De Taiwanese Financial Supervisory Commission (FSC) heeft ook plannen aangekondigd om in september nieuwe regelgeving voor digitale activa in te voeren.

“De oprichting van de vereniging zal meer samenwerking en consensus in de sector brengen, naleving, standaardisatie en gezonde ontwikkeling van de sector bevorderen, de veiligheid, transparantie en stabiliteit van de sector waarborgen en de bescherming van consumentenrechten verbeteren,” aldus Hsiho Huang, een directeur van de FSC die aanwezig was bij de aankondiging van de Virtual Asset Service Provider Association op 13 juni.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren