Nieuws, Regulatie

Telegram reageert op uitspraak SEC, hoorzitting op 24 oktober

De ontwikkelaars van het Telegram Open Netwerk (TON) hebben reactie gegeven aan investeerders nadat Amerikaanse toezichthouders abrupt hebben aangekondigd dat de tokenverkoop van de cryptomunt illegaal was.


“We zijn verrast en teleurgesteld”

In een brief die gericht was aan investeerders, heeft het bedrijf de afgelopen 18 maanden geprobeerd goedkeuring te krijgen en feedback te ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Afgelopen week bleek dat de SEC de token verkoop illegaal noemt en dat er een rechtszaak volgt. Telegram vertelt dat ze het niet eens zijn met de actie van de SEC. Ze reageren als volgt:

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC ervoor koos de rechtszaak onder deze omstandigheden in te dienen en we zijn het niet eens met de juridische positie van de SEC.”


Op 24 oktober volgt een hoorzitting

In de brief laat Telegram aan de investeerders weten dat ze manieren blijven zoeken om de situatie in het belang van de investeerders op te lossen. Ook schijven ze dat de introductiedatum van het TON-netwerk moet worden uitgesteld.

De SEC heeft de ICO van Telegram onwettig verklaard en daarnaast heeft de financiële waakhond ook een tijdelijk contactverbod ingediend. Op 24 oktober is er een hoorzitting gepland.

De ICO van Telegram, die in totaal $1.7 miljard dollar op heeft gehaald, was volgens Nathaniel Propper van de New York Times een riskante investering. Een aantal enorm rijke investeerders hebben bakken met geld gestopt in de ontwikkeling van het TON netwerk. Nu blijkt dus dat het project misschien wel helemaal nooit goedgekeurd gaat worden. Propper vertelt:

“De stap van de SEC om het cryptoproject van Telegram stop te zetten, roept vragen op over de grote investeerders die $1,7 miljard hebben geïnvesteerd in een project die nog geen goedkeuring heeft van regelgevende instanties. “

Wat er nu precies gaat gebeuren met de cryptomunt van Telegram is onduidelijk. Het is nu afwachten op de hoorzitting van 24 oktober.