Elon Musk
Tech, Tesla

Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan

Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan, omdat hij volgens hen een concurrent heeft opgezet met xAI. Volgens de investeerders steelt hij talent en middelen van Tesla en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Grappig genoeg komt dit op dezelfde dag dat aandeelhouders van Tesla zijn bonuspakket van 44,9 miljard dollar hebben ingestemd.

Datzelfde pakket werd in januari door een Amerikaanse rechter naar de prullenbak verwezen. Nu lijkt Musk het alsnog te krijgen.

Aandeel Tesla schiet omhoog

Het lijkt erop dat de markt zich niet zo druk maakte om de rechtszaak die een groep investeerders nu is begonnen tegen Elon Musk. De Tesla koers is gisteren namelijk op een plus van 2,92% geëindigd en staat momenteel op 182,47 dollar.

Over het gehele jaar gemeten gaat het minder met het autobedrijf van Musk. Vanaf het begin van 2024 is het aandeel Tesla 26,55% verloren. Daarmee kent het nu een market cap van 571,76 miljard dollar.

Met die market cap hoort het nog steeds bij de grootste bedrijven ter wereld, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk. De trend is op dit moment zeker niet bullish bij Tesla.

Dat heeft er mogelijk mee te maken dat de concurrentie nu echt steeds beter begint te worden. Het is nu langzamerhand wel tijd dat Tesla zijn grote beloftes op het gebied van kunstmatige intelligentie gaat waarmaken. Wellicht dat sommige investeerders zich daarom zo drukmaken om xAI, het nieuwe bedrijf van Elon Musk.

Aanklacht ingediend tegen Musk

Op 13 juni kwam dus plotseling de aanklacht binnen tegen Elon Musk. Dat hing al even in de lucht, maar nu is het een zekerheid. Naast het feit dat ze roepen dat Musk AI-talent en uitvindingen van Tesla gebruikt, roepen ze ook dat er miljarden dollars opgehaald zijn bij investeerders door te claimen dat xAI toegang heeft tot Tesla AI-data.

Vooral het feit dat Musk enkele grote namen bij Tesla AI weghaalde om voor xAI te komen werken schiet bij de aandeelhouders in het verkeerde keelgat.

Verder begon Musk begin juni aan NVIDIA te verzoeken om GPUs die voor Tesla bedoeld waren naar xAI te sturen. Musk zelf claimt weer dat het om chips gaat die niet direct nodig waren bij Tesla en daar dus alleen maar zouden verstoffen.

Ook zijn de aandeelhouders teleurgesteld in het bestuur van Tesla. Zij zouden Musk volgens hen geen strobreed in de weg gelegd hebben bij zijn plannen. Waarschijnlijk omdat ze bang zijn voor de invloed van Musk binnen Tesla, met name ten aanzien van hun eigen positie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Tech nieuws

Threads van Meta viert 1e verjaardag – hoe gaat het met de uitdager van Twitter?
Nintendo weigert generatieve AI voor gameontwikkeling
Sony zet met overname Amber Group eerste grote stap in de crypto sector
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen