Nieuws, Stablecoin

Tether (USDT) gaat ‘pure’ Proof-of-Stake blockchain lanceren

Tether (USDT), de stablecoin, maakt zich klaar om op zijn vijfde blockchain te lanceren. De nieuwe blockchain met de naam Algorand, is volgens het bedrijf een pure Proof-of-Stake blockchain.


Twitter-bericht

Door middel van een Twitter-bericht maakt Tether dit bekend. Hiernaast worden een aantal kenmerken van de blockchain toegelicht in een persbericht.

Het bedrijf legt uit dat Algorand een openbare, permissieloze Proof-of-Stake (PoS) blockchain is. Hiernaast wordt de blockchain door middel van een open-source-licentie beschikbaar gesteld, om zo de ontwikkeling ervan beter te kunnen garanderen.


Geweldige kans

Volgens Tether is het uitbreiden naar het Algorand-ecosysteem een geweldige kans om de ontwikkeling in de blockchain-sector nog meer te helpen. Ook ziet het bedrijf veel potentie in de nieuwe Algorand-blockchain voor een aantal geweldige projecten.


Problemen oplossen

Met de Algorand-blockchain is het bedrijf van plan om een aantal blockchain gerelateerde problemen op te lossen. Zo zal de Algorand-blockchain schaalbaar, gedecentraliseerd en extreem veilig in gebruik. Hierbij is de blockchain een echt PoS-blockchain. Hiermee verbindt het netwerk zijn veiligheid met de eerlijkheid van de meerderheid. Het gevolg? Een erg veilig, schaalbaar en gedecentraliseerd blockchain-systeem.