Nieuws, Trending

Tether wil problemen oplossen met nieuwe batch ter waarde van $50.000.000

Tether (USTD) heeft een batch van nieuwe munten vrijgegeven ter waarde van $50.000.000. De laatste keer dat Tether een soortgelijke actie heeft uitgevoerd is in maart dit jaar geweest. 

Het gaat niet zo goed

Met de Tether gaat het in de afgelopen 30 dagen niet zo goed. Zo verloor het een groot deel van de marktkapitalisatie met ongeveer $300 miljoen, van $2,7 miljard medio juli tot de huidige $2,4 miljard, dit volgens CoinMarketCap. Mede door de uitgifte van meer coins staat Tether nu op de tweede plaats na Bitcoin (BTC) in termen van de hoogste dagelijkse handelsvolumes. Op dit moment heeft Tether een omzet van $4,2 miljard op dagbasis, een percentage van 28.16% van alle crypto-transacties wereldwijd, terwijl het gemiddelde 24-uurs handelsvolume van Bitcoin $5,7 miljard  (38.62%) is.

Bitcoin

Niet alleen met de Tether gaat het minder. Zo zag de Bitcoin in de afgelopen periode haar waarde dalen tot slechts $6118. Echter gaat het inmiddels beter met de crypto’s en is de Bitcoin inmiddels ruim $300 omhoog geschoten in een periode van 1 dag. Gisteren, 11 augustus, steeg de prijs van Bitcoin in de loop van slechts een paar uur met $ 300, na een daling tot zo laag als $ 6.118. Vanaf de tijd van de pers handelt Bitcoin $ 6.357, iets minder dan één procent op de dag.

BitFinex

De crypto exchange BitFinex deelt het leiderschap met Tether. Beide organisaties zijn onder vuur genomen door een gebrek aan transparantie. Dit omdat de USDT-fiches van Tether beweren 1 op 1 te worden ondersteund door de Amerikaanse dollar, terwijl BitFinex zich moet laten verifiëren als een openbare audit.