Nieuws

Tezos Foundation kondigt lancering van mainnet aan

Het in Zwitserland gevestigde crypto bedrijf Tezos Foundation, heeft aangekondigd dat haar mainnet maandag zal worden gelanceerd. Dit is de reden waarom we de Tezos koers de laatste dagen zo enorm zien stijgen.

Tezos Mainnet gaat maandag live

  Op maandag 17 september is de beta periode officieel voorbij. Dat betekent dan ook dat het Tezos protocol een volledig mainnet zal worden. In juni startte Tezos met het nieuwe beta netwerk, de organisatie noemde het nieuwe mainnet een enorme vooruitgang. Vanaf dat moment konden haar gebruikers beginnen met het valideren van blocks.

Meer dan 232 miljoen dollar opgehaald

Om haar netwerk op te kunnen bouwen en de nieuwe soort cryptocoin uit te geven, is Tezos in juli 2017 een ICO gestart. Hiervoor werden ongeveer 66.000 Bitcoins en 361.000 Ethereum tokens opgehaald. Op dat moment lag de waarde van de investering rond de $232 miljoen dollar. Tezos noemde het geld een niet terug betaalbare donatie en geen investering. Ook voegde de foundation er toen aan toe dat het mogelijk was dat de token nooit uitgegeven zal worden. Na deze ICO ontstond er een grote ruzie tussen Arthur en Kathleen Breitman, mede oprichters van het project en Johann Gevers, de persoon die het ingezamelde geld beheerde. Door dit geschil liep het project flinke vertraging op en het bedrijf kreeg een reeks rechtszaken te verduren.

Veel kritiek op Tezos (XTX)

Sinds het voltooien van de ICO is er heel veel kritiek geweest op Tezos. Zo zijn er meerdere rechtszaken geweest waarin werd betoogd dat de Tezos tokens zouden moeten worden beschouwd als effecten. Dat zou betekenen dat ze bij de SEC moeten worden geregistreerd om legaal aan investeerders te worden verkocht. In juni kondigde de stichting de implementatie aan van Anti-Money Laundering (AML) controles voor investeerders, met name voor diegenen die willen deelnemen aan ICO’s. Dit werd door een groot deel van de community niet gewaardeerd. Nu eindelijk, na een hele lange tijd van problemen zien we dat Tezos haar mainnet gaat uitrollen. Wij zijn heel benieuwd wat dit gaat brengen voor de cryptocurrency wereld. Op het moment van schrijven ligt de waarde van 1 Tezos (XTZ) rond de $ 1,60 dollar. Dat is een stijging van meer dan 22 procent binnen 24 uur tijd.