Nieuws

TipJar sluit fooi-service in 2020

TipJar, de microbetalingsservice voor cryptocurrency, wordt naar alle verwachting in het eerste kwartaal van 2020 gesloten.


TipJar service slaat niet genoeg aan

Via een bericht op het sociale netwerk Reddit werd bekend dat de service zal gaan stoppen. In dit bericht werd aan de gebruikers gevraagd om het geld wat zij nog op hun account hebben, zo snel mogelijk op te nemen.

TipJar maakte altijd gebruik van een bot om de betalingen automatisch te verwerken. Deze is met onmiddellijke ingang stopgezet. De website blijft echter nog ongeveer zes maanden live. Hierdoor krijgen gebruikers de tijd om hun fondsen van het platform af te halen.

Volgens de maker van de bot is er in de afgelopen periode te weinig activiteit geweest om de bot lucratief te houden.


TipJar niet de enige die markt verlaat

TipJar is zeker niet de enige die deze markt verlaat. Het geven van fooi door middel van cryptocurrency heeft veel aandacht gekregen toen het concept voor het eerst bekend werd. Hierdoor leek het er voor even op dat deze type services werden gewaardeerd.

Naast TipJar, heeft ook ChangeTip de markt al eerder moeten verlaten. Dit om ongeveer dezelfde redenen; te weinig activiteiten rondom de bot. Tevens verloor het bedrijf interesse in de crypto-aspecten door een personeelsovername door Airbnb. Door deze redenen te combineren besloot het bedrijf haar activiteiten stop te zetten.