Token-verkoopplatform ICOBox bestraft door SEC voor schending van effecten

De Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ (ofwel de SEC) heeft het token-verkoopplatform ICOBox bestraft. Naar verluidt heeft dit platform de effectenwetgeving overtreden met een tokenverkoop uit 2017 en de daaropvolgende activiteiten die andere muntaanbiedingen mogelijk maakte.


$14 miljoen opgehaald door ICO’s

Naar verluidt heeft het platform ruim $14 miljoen opgehaald door ICO-tokens te verkopen aan meer dan 2.000 particulieren. De belofte hierbij aan deze particulieren was dat de tokens alleen maar in waarde zouden stijgen zodra er mee kon worden gehandeld. Tevens kreeg een kleinere groep van deze 2.000 particulieren te horen dat ze hun ICO-tokens met korting konden kopen op het ICOBox-platform.


ICO-tokens vrijwel waardeloos

Hierdoor zijn er een aantal klachten gekomen op het platform, waardoor de SEC een onderzoek gestart heeft. Zo zouden een aantal van deze ICO-tokens namelijk vrijwel waardeloos zijn op het moment dat er daadwerkelijk mee kan worden gehandeld.

Volgens gedaagden klopt dit echter niet; zij beweren dat ICOBox succesvol is geweest en de ICO-tokens die op het platform zijn geplaatst waardevol zijn. Dit vanwege de inspanningen vanuit ICOBox, dat potentiële digitale activaprojecten zou beoordelen.


Resultaat onderzoek

Nadat de SEC zijn onderzoek had afgerond, bleek dat de beleggers niet voldoende waren ingelicht en hierdoor zijn misleid. Hierdoor moet het bedrijf een gigantische som aan deze investeerders terugbetalen, inclusief rente. Hier bovenop krijgt het bedrijf diverse boetes opgelegd.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken