Nieuws, Trending

TRON verlaat Ethereum en lanceert eigen blockchain

De 10 na grootste cryptocurrency genaamd TRON (TRX) heeft vandaag, 31 mei de eerste versie van zijn eigen openbare blockchain gelanceerd. 

25 juni, ‘De Dag van de vrijheid’

TRON is geswitcht van het Ethereum netwerk naar het zogenaamde ‘Tron’s MainNet’ ook wel ‘Odyssey 2.0’ genoemd. Het testen van dit nieuwe netwerk gaat het grootste deel van de maand juni beslaan. De echte lancering van het netwerk zal plaats gaan vinden op 25 juni. TRON noemt deze overgang “De dag van de vrijheid”. Het verplaatsen van de TRON tokens gaat plaatsvinden van 21 tot en met 24 juni. Tijdens deze dagen kunnen TRON investeerders hun ERC-20 (de standaard tokens) inwisselen voor hetzelfde aantal TRX tokens op het nieuwe blockchain netwerk.

TRON (TRX) VS Ethereum (ETH)

De keuze van TRON om een eigen, onafhankelijk netwerk op te zetten zal de verhoudingen tussen TRON en Ethereum op scherp zetten. TRON claimt al enige tijd dat het een geduchte concurrent is van Ethereum. Het nieuwe netwerk van TRON gaat dan ook een blockchain platform aanbieden die, net zoals het Ethereum netwerk, App ontwikkeling moet gaan ondersteunen. Het nieuwe netwerk van TRON, MainNet gaat gebruik maken van het Proof of Stake algoritme. De TRON ontwikkelaars claimen dat het nieuwe netwerk 400 keer sneller is dan het Ethereum netwerk. Tip: Deze video legt je simpel en snel uit wat Proof-of-stake is.

Hoe reageert de markt op het nieuwe TRON netwerk?

De TRON koers is tot op heden nog niet erg sterk gedaald of gestegen. Op dit moment ligt de TRON prijs op zo’n $0.061 dollar. Dit is volgens CoinMarketCap een daling van 1 procent over een periode van 24 uur. Toch heeft TRON een flinke opmars gemaakt. De crypto heeft op dit moment een marktwaarde van bijna $4 miljard dollar. Mede oprichter en gezicht van Ethereum, Vitalik Buterin gaf hier flinke kritiek op. Hij zegt dat TRON overgewaardeerd wordt.