Nieuws

Nieuws

Trump: ‘Basht’ Bitcoin maar helpt de BTC Koers Stijgen

Donald Trump zegt in een tweet dat hij geen fan is Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij noemt de digitale munten ‘geen geld’ en ‘vreselijk’ voor de industrie.

 

[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Prestatie ontgrendeld: President van Amerika tweet over BTC

In de eerste paar uur na de negatieve tweets van Trump bleef de Bitcoin prijs stabiel. Echter, even later begon de koers te stijgen met ongeveer 1%.

Negatief of niet, analisten noemen de tweets van Trump een psychologische mijlpaal voor de Bitcoin. Dit omdat Trump er eerder voor koos geen publieke aandacht te geven aan cryptocurrencies.

Het feit dat hij de behoefte heeft om Bitcoin te bashen is een teken dat BTC een serieus genomen kracht is. Mondiale machten zijn vanaf nu niet meer in staat de digitale munt te negeren en dat is een goed teken, aldus Brian Armstrong, CEO van Coinbase.

“Prestatie ontgrendeld! Ik droom al tijden van een zittende Amerikaanse president die het nodig vind om te reageren op het groeiende gebruik van cryptocurrencies. ‘Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze met je en daarna win je.’ We zijn nu bij stap 3 aangekomen, twitterde hij.


“Trump Pump”

Niet alleen de CEO van Coinbase zegt dat de publiciteit Bitcoin alleen maar goed doet. Ook anderen bedankte president Trump voor de gratis publiciteit en merkten een toename van interesse op in Google Trends.

Zo omschreef analist van eToro, Mati Greenspan, de tweet van Trump als ‘de meest bullish tweet van het jaar’. Crypto expert Dixon schrijft “Gefeliciteerd BTC community, de president van Amerika vindt dat we nu een tweet waard zijn”. De Cryptocurrency wereld noemt de tweets van de Amerikaanse president nu al ‘de Trump Pump’.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten