Turkije maakt plan bekend voor een nationale blockchain infrastructuur

De regering in Turkije heeft innovatieve plannen aangekondigd. Zo wil de Turkse regering graag een nationale blockchain-infrastructuur opzetten. Hiermee wil het de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) gaan gebruiken bij openbare zaken.


Strategy 2023

Dit werd bekend gemaakt gedurende de Strategy 2023-presentatie die in onlangs werd georganiseerd. Gedurende dit evenement werd bekend gemaakt hoe de strategie van het land in 2023 er uit zou moeten komen te zien.

Een van deze plannen onthuld ideeën voor een nieuw, open-source platform, voor blockchain die zal worden opgezet in Turkije. Met dit initiatief kan het land openbare gegevens op een veilige manier vastleggen, zoals academische certificaten, kadastrale registraties en douane-gegevens. Hiermee kunnen vervolgens mogelijke toepassingen in de publieke sector worden bepaald.

Aansluitend is het ministerie van Industrie en Technologie naar verluidt van plan om samen met de Turkse regelgevers een samenwerking aan te gaan. Het doel hiervan is om een regelgevende sandbox voor blockchain-toepassingen te ontwikkelen en te lanceren.


Bitcoin (BTC) als referentie

In het Strategy 2023 document, wordt voor de eerste keer op ministerieniveau in Turkije het woord Bitcoin (BTC) als referentie gebruikt. Hiernaast geeft dit document ook een definitie van de blockchain-technologie, namelijk:

“Blockchain levert een gedistribueerde communicatie-infrastructuur om te vertrouwen te bieden tussen partijen waarbij transacties plaatsvinden zonder dat er een centrale autoriteit voor nodig is. Er worden diverse gebruikssituaties gecreëerd die problemen met transparantie en betrouwbaarheid aanpakken. Denk hierbij aan slimme contracten of supply chains. Door de tussenpersoon te verwijderen, worden nieuwe bedrijfsmodellen gecreëerd die de toekomst zullen gaan vormen.”

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken