cryptocurrency-2922058_1920
Nieuws, Stablecoin, Trending

Twee-derde van gefaalde stablecoins waren gebaseerd op goud

Alhoewel goud is een meer stabiele, kostbare metaalalternatief is om waarde vast te houden dan de Bitcoin, zijn stablecoin-projecten op basis van dit edelmetaal vrij kansloos.


Stablecoin-projecten

Blockchain analytics organisatie Blockdata heeft een onderzoek uitgevoerd naar de reden achter de mislukking van stablecoins die sinds 2017 zijn gelanceerd. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim 66% van de mislukte stablecoin-projecten afhankelijk geweest van goud als activum om hun waarde aan te koppelen.

Het overgrote deel van de stablecoin-projecten die sinds 2017 zijn aangekondigd, zijn nooit officieel gelanceerd. Slechts 30% van de aangekondigde projecten zijn momenteel daadwerkelijk live. De overige 70% heeft of vertraging opgelopen, of de ontwikkeling hiervan is compleet gestopt.


Goud en fiat-valuta

Ook blijkt dat goud en fiat-valuta als de Amerikaanse Dollar ($) het meest gebruikte onderpand om de stablecoins aan te koppelen.

Toch doen de stablecoins die gekoppeld zijn aan fiat-valuta het beter. Dit komt omdat 67% van de door goud ondersteunde stablecoins die sinds 2017 zijn gelanceerd, gedwongen zijn om hun project te stoppen.

Goud wordt door tegenstanders van Bitcoin aangeprezen als een meer realistische waardeopslag. Toch is het edelmetaal niet goed in staat om stablecoins die hun activa off-chain willen vastzetten, te helpen.