Nieuws, Trending

De twintig belangrijkste Bitcoin en Cryptocurrency termen

Ben je nieuw in de cryptowereld en heb je geen idee waar ervaren cryptofanaten over praten? In de cryptocurrency wereld worden veel termen gebruikt. Wij hebben de 20 meest gebruikte crypto termen voor je verzameld en beschreven. 

20 Crypto termen

1. HODL Als een bepaalde prijs wordt geraakt, wordt een marktorder geactiveerd. Als je te kort komt in een lopende munt, kun je overwegen om een stop loss (of laddering stop losses) in te stellen.
2. ATH (All Time High) Het betekent dat de koers op het hoogste punt ooit ligt.
3. Bearish (Beren) Een verwachting dat de prijs omlaag zal gaan. Mensen die pessimistisch over de koers zijn.
4. Bullish (Stieren) Een verwachting dat de prijs omhoog zal gaan. Mensen die optimistisch over de koers zijn.
5. Correctie Na een flink stijgende koers is de kans groot dat een cryptomunt een periode van correctie ingaat. Dat betekent dat de koers een tijdje daalt en vervolgens een stabiele periode ingaat.
6. Altcoin Elke cryptocurrency behalve de Bitcoin.
7. Fork: Een situatie waar de blockchain van een bepaalde cryptocurrency in tweeën splitst. Een voorbeeld is Bitcoin die gesplitst is in Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).
8. FOMO (Fear Of Missing Out) Het gevoel dat een investeerder heeft om te investeren in een munt voordat de prijzen omhoogschieten.
9. Pump and Dump Mensen die in een telegram groep samenkomen en vervolgens met zijn alle 1 bepaalde munt kopen. Hierdoor stijgt de koers van de munt (PUMP). Als de koers genoeg is gestegen verkoopt de groep de munt weer (DUMP).
10. ICO (Initial Coin Offering) Het begin van een nieuwe cryptomunt. Een soort crowdfunding voor de start van een nieuwe token dat plaatsvindt op het Ethereum netwerk.
11. Long/Short Long gaan betekent dat je verwacht (inzet) dat de prijs omhoog gaat. Short gaan betekent dat je verwacht (inzet) dat de prijs omlaag gaat.
12. Market Cap De totale waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar.
13. Sathoshi’s De kleinste eenheid van een Bitcoin wordt een Satoshi genoemd. Een Satoshi is eenn hondermiljoenste deel van een Bitcoin. Dit is vernoemd naar de vermeende oprichter van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto
14. Stop loss Een limiet die je kunt instellen bij een bepaalde koers. Als deze prijs wordt geraakt, wordt er een order geactiveerd. Men stelt dit vaak in om grote verliezen tegen te gaan bij het traden van cryptocurrencies. Stel je koopt een Bitcoin voor $7000 dollar je wilt je token vasthouden maar wilt niet dat hij onder de $6500 dollar zakt. Je kunt dan een Stop loss instellen op je exchange op $6500 dollar. Als de BTC koers onder dit bedrag zakt wordt hij automatisch verkocht.
15. Whale Iemand die absurd veel cryptocurrency bezit.
16. Weak Hands Wanneer er te veel nieuwe investeerders investeren in een cryptocurrency wordt er vaak gezegd dat de tokens in zwakke handen zijn. Lange termijn investeerders durven vaak langer een bepaalde cryptocurrency vast te houden bij verliezen. Nieuwe investeerders verkopen de munt snel bij verlies. Vandaar dat dit Weak Hands wordt genoemd.
17. Wallet In een cryptocurrency wallet sla je jouw crypto tokens op. Deze wallets bezitten Crypto adressen waar je cryptocurrency tokens heen kunt sturen.
18. Volatiliteit De bewegelijkheid van de cryptocurrency koersen.
19. Mooning Mooning vindt plaats als de cryptocurrency koers enorm snel stijgt.
20. Lambo Een lamborghini de droom van elke cryptocurrency investeerder.