Nieuws

Twitch-app Streamlabs maakt het mogelijk om te doneren met crypto

De populaire streaming-app van Twitch: Streamlabs maakt het voor gebruikers mogelijk hun favoriete streamer(s) fooi te geven met behulp van cryptocurrency, heeft het bedrijf afgelopen vrijdag gemeld.

Streamlabs werkt samen met Coinbase

De service, waarmee livestreamers donaties kunnen accepteren, heeft de functionaliteit al geïntegreerd. Hierdoor is het voor de streamers vanaf dit moment mogelijk om cryptocurrency als donatie kunnen accepteren. Streamlabs maakt op dit moment gebruik van Coinbase als betaal platform. Dit betekent dat  streamers en stream kijkers met de service verbinden via hun Coinbase-account. Na het koppelen van het account krijgen kijkers automatisch cryptocurrency te zien als betaalmogelijkheid. In eerste instantie zal er gedoneerd kunnen worden met de cryptocoins: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Dit zijn tevens ook de enige de vier cryptocurrencies die Coinbase momenteel aanbiedt. Echter overweegt Streamlabs om ook andere cryptocoins in de service toe te voegen. De kosten die streamers moeten betalen om de service te gebruiken bestaat uit transactiekosten die ze moeten betalen als ze besluiten om de cryptocoins te verkopen voor cash. Hiernaast zijn er geen kosten verbonden in het gebruik van de service.

Twee miljard uur livestreams begin 2018

Volgens gegevens vanuit Newzoo hebben de streamers van Twitch in de eerste vier maanden van 2018 meer dan twee miljard uur gelivestreamed. Ongeveer 15% hiervan is gedaan via de livestreamapp: Streamlabs OBS.

Ondersteuning van Streamlabs OBS

Streamlabs OBS ondersteunt naast het grote platform van Twitch ook minder populaire streaming platformen. Hier kun je denken aan YouTube, Facebook Live en Picarto. Volgens Streamlabs is er in het eerste kwartaal van 2018 een bedrag van €30+ miljoen uitbetaald aan donaties aan streamers.

Twitch houdt van Crypto

Twitch zelf is al een langere tijd cryptovriendelijk. Sinds 2014 accepteert het bedrijf al bitcoinbetalingen voor het abonnement wat zij aanbieden. Hiernaast is Twitch een tweejarig contract aangegaan met de Fan Controlled Football League (FCFL). Dit is het eerste initiële cryptomuntenaanbod (ICO) dat op Indiegogo’s ICO crowdfundingplatform staat en maakt het mogelijk om FCFL-wedstrijden te livestreamen via Twitch.