Nieuws, Stablecoin, Trending

Twitter heeft geen interesse in maken van Libra achtige crypto

De CEO van Twitter, genaamd Jack Doresey, vertelt dat het bedrijf geen plannen heeft om een eigen cryptomunt te maken. Hij vertelt wel dat het bedrijf fan is van de Bitcoin en zal helpen deze te promoten.


De mening van Twitter CEO, Jack Dorsey

Jack Dorsey vertelde op 5 september, tegen The Sydney Morning Herald, dat hij ervan overtuigt is dat de Bitcoin de meeste kans heeft van alle cryptomunten om de grootste valuta van het internet te worden. De Twitter CEO zei hierover het volgende:

“Ik denk dat het internet elke persoon beter van dienst is dan dat een bedrijf een dergelijke munt beheerd of controleert.”


‘Niemand snapt de wereldeconomie’

Dorsey was in Melbourne om bij de lancering van de Square Terminal bij te wonen. Dit is een nieuw apparaat dat bedoeld is als alternatief voor pinapparaten van de bank.

 
Square Terminal
 

Tijdens zijn bezoek aan Melbourne uitte de CEO van Twitter ook zijn ideeën over de wereld economie en banken in het algemeen:

“De controle, autoriteit en praktijken van banken zijn een wereldwijd fenomeen, maar er is een groot probleem. We zijn altijd weer op weg naar een recessie, en we zijn altijd net uit de recessie. Iedereen die hierover een mening geeft, of denkt te weten wat er aan de gang is houdt zichzelf voor de gek. Er is niemand op deze planeet die de wereldeconomie begrijpt.”

Naast de bovenstaande uitspraak merkte Dorsey ook op dat hij het niet overweegt om em een crypto munt voor Twitter uit te brengen. Hij focust zich liever op het promoten van de Bitcoin, zegt hij.


Bitcoin wordt de munt van het internet

Naast Twitter is Dorsey dus ook de CEO van het bedrijf Square. Dat bedrijf heeft in juni BTC stortingen toegevoegd aan haar mobiele betalings-App. Volgens vrijgegeven gegevens heeft het bedrijf in het tweede kwartaal van 2019 meer dan $125 miljoen dollar aan Bitcoin inkomsten gegenereerd. Dorsey is fan van de Bitcoin, en vertelt:

“Ik denk dat Bitcoin de beste keuze is omdat het de meest veerkrachtige crypto munt is. Het bestaat al 10 jaar, het heeft een geweldig merk en het is al heel vaak getest. Ik kijk naar elke cryptomunt die de valuta van het internet kan worden. Maar ik denk dat Bitcoin een vrij grote kans heeft deze valuta te worden.”