Game-Phone
Nieuws

Ubisoft steunt nieuwe Blockchain groep om adoptie in gaming aan te moedigen

De gaming gigant Ubisoft, die bekend staat van onder andere Assassins Creed, laat zien dat het interesse heeft in de blockchain door lid te worden van een nieuw gevormde Blockchain Game Alliance-consortium.

Blockchain-technologie in videogames

Afgelopen vrijdag was de Blockchain Game Summit in Lyon. Hier is bekend geworden dat de groep het doel heeft om gemeenschappelijke standaarden en praktijken te ontwikkelen met behulp van de blockchain-technologie, die vervolgens door iedereen kan worden gebruikt in videogames. Niet alleen Ubisoft is lid van deze groep, ook Enjin, Fig, Alto, Ultra, Gimli en Everdreamsoft zijn lid van het consortium.

Stimuleren van blockchain-standaarden

Volgens de CEO van Ultra, Nicolas Gilot, richt de groep zich op het stimuleren van belanghebbenden door de ontwikkeling van algemene blockchain-standaarden. Hier voegde hij het volgende aan toe: “De Blockchain Game Alliance pleit voor een universele standaard in de blockchain-gamingruimte om een meer interoperabel en transparant ecosysteem te creëren. Door innovatie te bevorderen en economische levensvatbaarheid te waarborgen, zal dit de belanghebbenden ten goede zal komen.”

Al even bezig met de blockchain

Momenteel is Ubisoft één van ‘s werelds grootste game-uitgevers. Zij hebben in de afgelopen maanden, sinds februari dit jaar, veel onderzoek gedaan naar de blockchain-technologie. Recent bracht het bedrijf een op Minecraft geïnspireerde game uit met de titel Hashcraft, waarmee spelers speurtochten en uitdagingen kunnen ontwerpen die zijn opgeslagen op een openbare blockchain.