korea-crypto
Nieuws, Trending

Uitspraken Korea en G20 over crypto regulering in juli bekend

Met het overleg van de G20 top over de cryptocurrency kwestie is de angst voor het verbannen van crypto weer even weg. De G20 top eindigde voor crypto enthousiastelingen dan ook op een bevredigende wijze. Er werden weinig negatieve uitspraken gedaan en er werd soms zelfs steun betuigd voor de digitale valuta. Dit heeft gezorgd voor het stijgen van de crypto koersen. 

Uitspraken G20 crypto regulering uitgesteld tot Juli

Er is nog geen officiële verklaring over het beleid die de landen willen voeren omtrent cryptocurrencies. Dit komt omdat de landen een wereldwijde overeenstemming willen bereiken rondom deze kwestie. Volgens alle landen van de G20 is het zeer belangrijk dat regels omtrent cryptocurrencie over de hele wereld gelijk zijn. Verschillende landen hadden allemaal een andere blik over hoe crypto gereguleerd moet gaan worden. Omdat er geen overeenstemming gevonden werd, en er nog veel overleg plaats moet vinden over dit onderwerp hebben de landen besloten uitspraken over de regulering van crypto uit te stellen tot juli 2018.

Zuid Korea voorloper met crypto regulering

Ook Zuid Korea was aanwezig bij het overleg van de G20. Zoals je misschien al weet zien veel crypto experts Zuid Korea als de hoofdstad van de cryptocurrency. Heel verassend was het dan ook niet dat juist Zuid Korea aankondigde een individuele regelgeving omtrent crypto te ontwikkelen die zal gaan gelden voor het hele land. Ze hebben aangegeven dat in Juli de kaders rondom deze regelgeving af zullen zijn. Zuid Korea wordt niet zomaar de crypto hoofdstad genoemd. In Zuid Korea is crypto namelijk groter dan in elk ander land in de wereld. Zo schijnt het, volgens verschillende onderzoeken zo te zijn dat 3 op de 10 Koreanen geïnvesteerd heeft in cryptocurrencies en dat bijna 80% van deze mensen (veel) winst heeft gemaakt met deze investering. Doordat cryptocurrencies zo groot en belangrijk zijn in dit land is een goede regelgeving van de digitale valuta zeer belangrijk.

Het grote onderzoek is gestart

De Zuid Koreaanse regering neemt haar taak serieus en heeft al een crypto delegatie gestuurd naar verschillende landen over de hele wereld om deze kwestie goed te onderzoeken. Omdat er zoveel verschillende visies zijn over het reguleren van crypto is onderzoek des te belangrijker. De delegatie is gestuurd naar landen als Amerika, Engeland, Japan en Duitsland. Elk land heeft een andere visie op het reguleren van cryptocurrencies. Het is dus zeker geen gemakkelijke taak om met een gezamenlijke crypto regelgeving te vormen.