Nieuws

Verduidelijking over nieuwe crypto-onderneming van Starbucks

Na ruim een maand nadat er naar buiten is gekomen dat Starbucks een nieuwe crypto-onderneming zou gaan starten is er verduidelijking gekomen over hoe deze precies in elkaar gaat zitten. Nu blijkt dat Starbucks geen Bitcoins gaat accepteren voor de koffie in hun zaak.

Bakkt

Eerder deze week heeft de New York Stock Exchange al bekend gemaakt dat ze plannen hebben om een nieuw wereldwijd platform voor digitale valuta op te richten. Dit platform zal ‘Bakkt’ gaan heten en heeft een paar grote investeerders, waaronder Starbucks en Microsoft.

Onduidelijkheid

Na de bekendmaking van deze plannen waren er echter veel onduidelijkheden over hoe dit ter werk zal gaan in de praktijk. Er werd door verschillende partijen al gesproken over de acceptatie van Bitcoin om bijvoorbeeld een Frappuccino te kunnen kopen. Nu heeft een woordvoerster van Starbucks de zaak verheldert in een interview met nieuwssite Motherboard en heeft ze het volgende gezegd: “Klanten zullen niet in staat zijn om Frappuccino’s te kopen met Bitcoins.” “Starbucks maakt wel deel uit van het nieuwe platform ‘Bakkt’ die het mogelijk maakt om digitale activa te converteren.”

Uitgesteld

In het officiële persbericht van Starbucks is het project uitgesteld in afwachting van een regelgeving. Bakkt zou als eerste component van het Bakkt-aanbod een 1-daags evenement te houden waar fysieke Bitcoins zullen worden uitgegeven. Dit plan moet echter nog wel een goedkeuring krijgen van de CFCT.

 Later

Of Bitcoins of andere cryptocurrency op een later tijdstip wel worden geaccepteerd door Starbucks voor bijvoorbeeld een Frappuccino wordt niet direct ontkracht. Op dit moment focussen ze zich echter liever op het platform zelf.