verge-gehackt
Nieuws, Trending

Verge (XVG) wordt weer gehackt, 1.4 miljoen dollar gestolen

De privacy gedreven alt coin Verge is eer gister, 22 mei 2018 weer gehackt. Dit maal werd er in een periode van enkele uren ongeveer 35 miljoen XVG tokens gestolen. 

DDOS aanval op Verge mining pools

Verge heeft getweet dat haar mining pools ondervuur werd genomen door een DDOS aanval. Ook laten ze in de tweet weten dat ze bezig zijn om de problemen met de hack op te lossen. Hier onder is de tweet van het twitter account van Verge te lezen:

Wat doet de hack met de Verge (XVG) koers?

Op het moment daalt de Verge koers met zo’n 5% in een periode van 24 uur. Dit betekent dat de Verge prijs nu rond de $0.041 ligt. Dit betekent dat de 35 miljoen gestolen XVG tokens zo’n $1.4 miljoen dollar waard zijn. Begin April is Verge ook al gehackt. Toen werden er 250.000 XVG gestolen. Door deze hack verloor Verge bijna 25 procent van haar waarde. Volgens experts was de hack van april opgelost doordat er per ongeluk een hard fork ingezet werd. Ook is het Twitter account van Verge in maart gehackt. De hackers tweeten over een ‘give away’ van Verge coins. Al deze hacks doen de Verge koers geen goed. Veel crypto investeerders vertrouwen de veiligheid van de digitale munt niet meer. Als de hacks niet snel verholpen worden verwachten wij dat Verge nog meer waarde gaat verliezen.

Hoe werd Verge gehackt?

Volgens OCMiner, de site die eerder ook al gepost heeft over de Verge hacks, schrijft dat het vrij gemakkelijk was voor de hackers om de XVG tokens te stelen. “De hackers hoefde alleen maar twee simpele algoritmes te gebruiken om het Verge netwerk te forken en voor miljoenen dollars te stelen”.