Verizon wint patent om virtuele simkaarten (eSIM’s) op blockchain te zetten

Telecommunicatie bedrijf Verizon is geïnteresseerd geraakt in de blockchain-technologie. Het bedrijf heeft namelijk een patent gewonnen dat het mogelijk zou moeten maken om digitale simkaarten (eSIM’s) op de blockchain te zetten. Is dit de toekomst van digitale simkaarten?


Patent

In het patent wordt een beschrijving gegeven over hoe een fysieke simkaart kan worden vervangen door een, op software gebaseerde, digitale simkaart. Deze digitale simkaart kan vervolgens worden beveiligd aan de hand van een blockchain, en alle voordelen die dit met zich meebrengt.

Gebruikers op het mobiele netwerk kunnen naar verluidt zelf accounts aanmaken waarmee één of meerdere digitale simkaarten kunnen worden opgeslagen. Ook zouden gebruikers een selectie van netwerkservices aan het account kunnen koppelen, zoals hun eigen telecom provider. Dit account kan vervolgens worden overgedragen naar verschillende smartphones, mocht de gebruiker hiervan wisselen.


Backups

Van alle digitale simkaarten worden vervolgens backups gemaakt, zodat er niets verloren gaat. Deze backups zullen worden opgeslagen bij de betreffende telecomproviders.

Het patent zegt het volgende: “In slechts één implementtatie kunnen gebruikers nieuwe digitale simkaart-certificaten accepteren binnen hun account. Ook kunnen zij de digitale simkaarten overdragen tussen verschillende apparaten die aan hetzelfde account zijn gekoppeld. Digitale simkaarten kunnen ook worden overgedragen aan andere personen.”

Dit suggereert dat een bedrijf meerdere digitale simkaarten zou kunnen aanschaffen, en deze bijvoorbeeld aan het personeel kan verdelen. Mocht de werknemer dan weggaan bij het bedrijf, dan blijft het nummer wel binnen het bedrijf. Deze kan vervolgens eventueel worden omgezet naar een andere werknemer.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken