Nieuws, Stablecoin

Visa, Mastercard en eBay volgen PayPal in verlaten Libra-project

Visa, Mastercard, eBay en betaalbedrijf Stripe volgen PayPal in het verlaten van het Libra-project van Facebook.


Het volgen van PayPal

Eerder deze week maakte PayPal bekend dat het zich zou terugtrekken uit het Libra-project. Nu volgen dan ook de bedrijven Visa, Mastercard, eBay en Stripe.

Naar verluidt probeerden Visa, Mastercard en Stripe ervoor te zorgen dat door deel te nemen aan het Libra-project hun relaties met de toezichthouders niet slechter zou worden. Facebook suggereerde echter dat de toezichthouders op hun gemak waren met het Libra-project. Dit blijkt echter niet het geval te zijn.

Stripe sluit de deur voor Facebook echter nog niet helemaal. Zo is het bedrijf van plan om de vooruitgang van het project op de voet te volgen, en wanneer mogelijk, op een later moment te gaan samenwerken met de Libra Association.


Coinbase en Libra

Niet iedereen verlaat echter zomaar het project. Zo gelooft de CEO en tevens mede-oprichter van cryptocurrency exchange Coinbase wel in het project. Hij is van mening dat de Amerikaanse overheid het doet lijken alsof ze achter willen blijven in een tijd van innovatie.

Volgens Brian Armstrong moeten landen dan ook blijven investeren in wetenschap, technologie en innovatie om op lange termijn relevant te blijven. Het investeren in een project als Libra kan hierbij een eerste stap zijn.