Nieuws, Trending

Voetbalbond UEFA voltooid succesvol Blockchain ticket verkoop proef

De Europese voetbal unie, ook wel de UEFA genoemd, heeft de voltooiing van een succesvolle blockchain proef aangekondigd. De techniek werd gebruikt voor een mobiele ticketverkoop app. Deze app is gebouwd met behulp van blockchain technologie.

Blockchain ticketverkoop bij de Super Cup

De blockchain proef was gericht op het verkopen van kaartjes voor voetbalwedstrijden. Met behulp van de blockchain technolgie wordt de verkoop een stuk eenvoudiger en veiliger zegt de organisatie. De UEGA heeft de app getest tijdens de Super Cup wedstrijd tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Het systeem is vooral bedoeld om de ticketverkoop veiliger te maken. Zo gaat de app vervalsing en duplicatie van de tickets tegen.

UEFA is zeer positief

De blockchain ticket verkoop app werkt in combinatie met mobiele bluetooth apparaten bij de ingangen van het voetbalstadion. Eerder testte de UEFA al eens de blockchain kaartverkoop app. Dit was tijdens een wedstrijd in Lyon. Toen werd 50 procent van de tickets verkocht via de app. De UEFA vertelt van plan te zijn door te gaan met het ontwikkelen de app. Het is dan ook de bedoeling om de applicatie in te gaan zetten voor andere voetbal evenementen in de toekomst.