Nieuws, Trending

Voor €190.000 aan ETC gestolen bij crypto-exchange Gate.ioDe Britse crypto-exchange Gate.io heeft bevestigd dat een bedrag van ongeveer €190.000 aan Ethereum-Classic verloren is gegaan tijdens de 51%-hack op de digitale munt.


Onder aanval

Middels een blogpost bevestigde Gate.io dat Ethereum Classic een zogenoemde 51%-aanval te verduren kreeg. Bij deze aanval kreeg één entiteit meer dan de helft (51%) van het hashvermogen onder zijn beheer. Hierdoor kan de transactiegeschiedenis en dubbel uitgegeven munten worden herschreven. De hack begon tussen 4 en 7 januari 2019 en nam zo’n 4 uur in beslag.


400.000 ETC verloren gegaan

Het ging lang goed voor de crypto-exchange; zo blokkeerden ze met succes de eerste paar grote aanvallen. Helaas trokken de hackers de aanval verder door en slaagde zij er uiteindelijk in om middels een 51%-aanval geldige en bevestigde transacties uit te voeren. Hierdoor zijn er ongeveer 40.000 ETC verloren gegaan op het platform. Gate.io neemt dit verlies en betaalt de gebruikers terug.Reactie van Ethereum Classic-ontwikkelaars

Één van de ontwikkelaars van Ethereum Classic heeft in een reactie laten weten dat zij een onderzoek zijn gestart om de volledige situatie in beeld te brengen. “Wij doen geen poging om de recente gebeurtenissen te verbergen”, aldus de ontwikkelaar. Om risico’s te vermijden hebben de ontwikkelaars aan verschillende exchanges gevraagd om hun blokkeringstijden van de cryptocurrency te verlengen.