Nieuws, Trending

Vrouwelijke millennials zijn ondervertegenwoordigd bij cryptocurrency

Uit een onderzoek dat is gedaan door de cryptocurrency-financieringsmaatschappij Circle blijkt dat vrouwelijke millenials die investeren in cryptocurrency slechts de helft van het percentage van mannen is.

Meer dan 3000 ondervraagden

Het bedrijf heeft meer dan 3000 millenials in de Verenigde Staten ondervraagd over kwesties als beleggen, bijbehorende risico’s en hun houding tegenover cryptocurrency. Hieruit blijkt dat 25% van de ondervraagde millenials geïnteresseerd zijn in het kopen van de digitale valuta binnen een periode van 1 jaar. Hiervan is 17% van de mannen geïnteresseerd in het kopen van cryptocurrency en is slechts 8% van de vrouwen hierin geïnteresseerd.

Investeringsbedrag

Volgens de resultaten uit het onderzoek heeft 71% van de millennials die geïnvesteerd hebben in cryptocurrency een bedrag dat minder is dan $1000 (€860) geïnvesteerd. 42% hiervan heeft onder de $500 (€430). Bijna een derde (29%) heeft $1001 (€861) of meer geïnvesteerd in de digitale valuta’s.

Jongeren zijn bereid risico te nemen

Jongere investeerders zijn brutaler. Zo zijn zij bereid om een hoger risico te pakken op een belegging, terwijl babyboomers juist terughoudend zijn. Van alle ondervraagde investeerders heeft 42% zichzelf als ‘agressieve’ investeerder gelabeld.

Aantal vrouwen neemt toch toe

Vrouwen zijn op dit moment nog erg ondervertegenwoordigd. Toch neemt het aantal vrouwen die investeren in cryptocurrency toe. De ‘London Block Exchange’ heeft eerder deze zomer namelijk een onderzoek gedaan naar de man-vrouw verhouding in cryptocurrency. Hieruit bleek dat het aantal vrouwen sinds begin dit jaar is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.