Ripple, xrp
Nieuws, Ripple

Waarom wordt Ripple’s XRP geaccepteerd voor betalingen?

Tone Vays, een in populariteit winnende handelaar in derivaten, heeft zijn ontzetting op XRP geuit. Hij is opzoek gegaan naar de redenen waarom XRP als betalingsregeling acceptabel is. Wat heeft hij gevonden?


XRP als ruilmiddel

Tone is eerst opzoek gegaan naar de argumenten of XRP daadwerkelijk als valuta kan worden gekwalificeerd. Meerdere gebruikers uit de community gaven aan dat XRP als ruilmiddel kan worden gekwalificeerd. Hierdoor is het op dit punt niet anders dan andere valuta’s.

Tevens kan de cryptocurrency helpen om microbetalingen makkelijker en sneller te maken. Ook worden de transacties, door middel van de blockchain, veilig uitgevoerd.

Hierom hebben een aantal grote financiële instellingen al hun belangstelling getoond voor het gebruik van deze token voor dit specifieke doel.


Ripple vs Libra

Tone liet het hier echter niet bij. Hij ging opzoek naar de verschillen tussen het doel van XRP en die van Libra. Het bleek dat het grootste verschil bij de juridische status lag. XRP heeft naar verluidt in de ontwikkelingsperiode van ruim 6 jaar de autoriteiten bij elke stap betrokken. Libra doet dit niet. Dit is dan ook één van de redenen dat Libra problemen heeft met de (Amerikaanse) autoriteiten.

Tot slot heeft Ripple zich voornamelijk gericht op het laten adopteren van hun XRP-token door financiële instellingen. De Libra heeft dit niet specifiek op deze manier gedaan. Zij zijn namelijk van plan om de Libra te integreren met zijn popularie sociale mediaplatforms als Facebook, Facebook Messenger en WhatsApp.

Tussen de twee tokens en wellicht de twee bedrijven, liggen fundamentele verschillen, waardoor de één op grotere schaal geaccepteerd wordt dan de ander.


XRP en fiat-valuta

Er wordt momenteel nog enige bezorgdheid geuit over de concurrentie tussen Ripple’s XRP en fiat-valuta’s. XRP probeert echter niet om te concurreren met fiat-valuta’s, maar juist om deze te ondersteunen. Het probeert fiat-valuta’s dus ook niet te vervangen.