Walmart_exterior
Nieuws, Trending

Walmart test blockchain voor geautomatiseerde bezorgingsdrones

De recente octrooiaanvragen van Walmart hebben aangetoond dat de retailgigant onderzoek doet naar blockchain met focus op autonome delivery-drones, ofwel bezorgingsdrones.

Autonome elektrische apparaten

In de aanvraag van Walmart wordt een systeem beschreven waarbij verschillende elektrische apparaten via een draadloos signaal met elkaar communiceren en getransporteerde objecten na een identificatieproces aan elkaar worden doorgegeven. Het systeem werkt op zo’n manier dat twee drones naar een specifieke vooraf bepaalde plek reizen. Wanneer ze op deze plek aankomen wisselen ze een aantal verificatiesignalen uit met behulp van zogenoemde blockchain-sleutels. Als de eerste drone zijn mede drone met succes herkent, dan geeft hij deze het pakket door. Drones zouden op een database met bezorg informatie vertrouwen die is opgeslagen op elke blockchain waar het bedrijf gebruik van maakt. Om ervoor te zorgen dat de drones elkaar kunnen herkennen wordt er gebruik gemaakt van diverse middelen. Voorbeelden van zulke middelen zijn:
  • RFID-codes
  • QR-codes
  • echografie

Consumenten vertrouwen het nog niet

Het gebruik van een geautomatiseerde technologie wordt beschouwd als een manier om de levertijden te verminderen. Walmart is nog niet zeker dat consumenten drones vertrouwen op de levering van hun goederen. Door een betrouwbaar systeem zullen mensen de drones eerder vertrouwen. In dit beschreven blockchain-systeem zitten echter wel een aantal moeilijkheden. Door deze vrij technische problemen op te lossen kunnen er ook slimme contracten (smart contracts) in worden gebouwd, volgens Walmart, . Walmart zit niet stil in de blockchain-technologie. Zo hebben ze al meerdere patenten aangevraagd en hiermee laten zien dat ze zeer geïnteresseerd zijn in de technologie achter de digitale valuta’s.