warren-buffet
Nieuws

Warren Buffet: Bitcoin heeft geen toegevoegde waarde


De wereldberoemde miljardair Warren Buffet vertelt vandaag aan CNBC dat de Bitcoin totaal geen unieke waarde heeft. De belegger noemt de munt een desillusie.


Warren Buffet haalt hard uit naar Bitcoin

Het is niet de eerste keer dat Warren buffet uithaalt naar de grootste digitale valuta ter wereld. In mei 2018 noemde de belegger Bitcoin al eens ‘rattengif’. In januari zei hij: “Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat Bitcoin een slecht einde zal hebben.”

De opmerkingen van de wereldberoemde belegger komen vlak na een flinke crypto crash. De BTC koers schoot de afgelopen week omhoog naar een piek van $4200 dollar. Echter, gisteren zakte de koers compleet in naar een prijsniveau van $3860 dollar. Dat zorgde ervoor dat BTC zondag meer dan 10 procent van haar waarde verloor in een uur tijd.

Buffet zegt medelijden te hebben met mensen die geloven in de Bitcoin: “Ik heb medelijden met mensen die hopen dat zoiets hun leven gaat veranderen.”

De Bitcoin koers is vrijwel stabiel gebleven dit jaar, maar als we de koers gaan vergelijken met december 2017 dan zien we dat de munt meer dan 80% van haar waarde heeft verloren.