Persbericht

Wat is Innovative Bioresearch?

Innovative Bioresearch (Ltd) is een particulier biotechbedrijf dat zich in het Verenigd Koninkrijk gevestigd heeft en is opgericht door de Italiaanse onderzoekswetenschapper Jonathan Fior. Het doel achter het bedrijf is innovatie brengen naar het (bio)onderzoeksveld met de nadruk op onderzoek naar HIV, kanker en regeneratie. Om hun onderzoek naar AIDS-genezing te ondersteunen heeft het bedrijf de INNBC- en INNBCL-tokens gelanceerd en is een applicatie ontwikkeld die een gedecentraliseerde database aanbiedt voor klinische gegevens, die door toekomstige menselijke proeven worden gegenereerd om de beperkingen van de huidige gecentraliseerde databases te overwinnen. Hiernaast werkt de applicatie ook als een sociaal platform voor de seropositieve gemeenschap van HIV en om toegang te krijgen tot alle diensten die het bedrijf aanbiedt. Alhoewel het bedrijf zich in het Verenigd Koninkrijk gevestigd heeft, bevindt een groot gedeelte van het team zich in Italië.


Aantal HIV-besmettingen

Jaarlijks worden circa 40 miljoen mensen besmet met het HIV-virus. Van deze 40 miljoen mensen krijgen bijna 40% (circa 16 miljoen mensen) geen goede behandeling. Een gedeelte hiervan komt door de kosten van dergelijke behandelingen. De missie is dan ook om een goedkope, op cel gebaseerde, therapieoplossing voor het HIV-virus te ontwikkelen, waardoor meer mensen kunnen worden getest en eventueel kunnen worden behandeld. Innovative Bioresearch heeft ook hier onderzoek naar gedaan en geschat wordt dat de door haar ontwikkelde behandeling een stuk goedkoper zal zijn dan de antiretrovirale therapie ‘ART’ en gentherapie van andere concurrenten. Dit onderzoek is tevens gebaseerd op het onderzoeksartikel van Jonathan Fior, die wereldwijd door meer dan 230 publicaties heeft gezorgd.


Modern ontwerp

Om zich te onderscheiden van de traditionele, gecentraliseerde databases, is een modern ontwerp ontwikkeld. Een aantal van de belangrijkste gecentraliseerde (klinische) databases hebben namelijk het probvleem dat ze een primitief ontwerp hebben waardoor ook het verwerken van de gegevens in de database tot de nodige pijnpunten kan leveren. Hierdoor worden vaak onnodig fouten gemaakt, of dit nou door het systeem komt of door menselijke fouten.

Om dit probleem aan te pakken kan een gedecentraliseerde database voor deze gegevens worden ontwikkeld, die wordt aangedreven door een blockchain in combinatie met een nieuw ontwikkelde applicatie. Hierin kan dan rekening worden gehouden met een gebruiksvriendelijke interface, waarmee iedereen die een klinisch onderzoek uitvoert, de gegevens die door hun proeven zijn geproduceerd, op een eenvoudige en overzichtelijke manier kunnen invoeren. Deze applicatie kan de invoer van een breed scala aan individuele patiëntgegevens met uitwerking mogelijk maken, waardoor de last wordt weggenomen van het handmatig zoeken en verwerken van alle gegevens zoals dat nu gebruikelijk is bij de traditionele databases. De applicatie heeft een toepasselijke naam ontvangen, namelijk: “You’re not Alone”, ofwel ‘Jij bent niet alleen’, want het doel is om ook een gemeenschap te creëren waar seropositieve mensen met HIV up-to-date kunnen blijven, commentaar of feedback kunnen geven en kunnen delen en kunnen communiceren met zowel het team dat werkt aan de genezing van het virus, als de gemeenschap die de applicatie gebruikt.


De gelanceerde tokens

Innovative Bioresearch Ltd heeft als eerste biotechbedrijf dat nieuw onderzoek doet naar de genezing van aids een token ontwikkeld met het oog op decentralisatie. Dit omdat het bedrijf van mening is dat een gedecentaliseerd systeem de enige manier is om ervoor te zorgen dat gegevens niet kunnen worden gemanipuleerd en dat alle informatie openbaar beschikbaar is.

Het belangrijkste doel bij de ontwikkeling van deze tokens is dat ze ontworpen zijn voor patiënten en zal worden gebruikt als betaalmiddel om toegang te krijgen tot alle medische diensten en producten van het bedrijf. Hiermee wordt het ondersteund door de waarde van een medisch dienst of -product.

Hiernaast kan de token ook worden besteed om goederen en diensten te kopen bij de geselecteerde commerciële partners. Innovative Biotech werkt hierbij samen met bijvoorbeeld Britse JDM auto-importeurs, waardoor de token een meer solide en intrinsieke waarde krijgt. Ook is een samenwerking aangegaan met ARCHOS, de Franse elektronica gigant, waarbij vouchers met onder andere korting worden gegeven voor aankopen via de applicatie. Ook zijn plannen om de tokens in te zetten voor bevoorrechte toegang tot de app en om ook community-moderators te belonen.

De opbrengsten van de INNBC-token worden ingezet voor de ontwikkeling van een nieuw AIDS-genezingsonderzoek. De INNBCL-token, een zustertoken van de INNBC-token, wordt op een vergelijkbare manier ingezet, maar dan voor onderzoek naar kanker en regeneratie. Houders van INNBCL-tokens komen automatisch in aanmerking voor INNBC-bonussen en -airdrops. De INNBC-token wordt momenteel verhandeld op diverse exchanges, zoals BigOne, Crex24, FineXbox, Mercatox  en STEX. De INNBCL-token wordt op iets minder exchanges verhandeld, namelijk op Crex24, Etherflyer en FineXbox.


Conclusie

Deze benadering is zeer uniek die tevens kan worden toegepast op de nieuwe soort Coronavirus-ziekten, waarbij tijd van het grootste belang is bij het onderzoeken van nieuwe behandelingen en het uitvoeren van proeven om op deze manier zo snel mogelijk tot bruikbare oplossingen te komen. In eerste instantie zal de blockchain van Ethereum worden ingezet voor de tokens, maar het bedrijf heeft plannen voor de lancering van een eigen blockchain in de toekomst. Hierdoor komen er in de toekomst wellicht nog extra functies, diensten en/of producten aan die gekoppeld kunnen worden aan de tokens in de strijd naar een genezing van de al bovengenoemde ziektes.