Nieuws, Trending

WeChat en Alipay blokkeren crypto-betalingen

De populaire Chinese applicaties WeChat en Alibaba hebben beide mobiele betaalplatforms, genaamd WeChat Pay en Alipay. Deze platformen worstelen enorm om toezicht te houden op de betalingen via het platform nadat ze sinds kort initiële munten (ICO’s) en cryptocurrencies aanbieden als betaaloptie. Nu willen beide partijen nauw samenwerken met overheidsinstanties om deze crypto-transacties beter te kunnen monitoren.

Waarschuwing

Vijf regelgevende instanties van een enorm hoog niveau in China, zoals de People’s Bank of China, en verschillende regelgevende commissies hebben eerder deze week een waarschuwing uitgegeven tegen alle crypto-gerelateerde manieren om fondsen te werven en te handelen.

Tencent

WeChat Pay is een dochteronderneming van de bekende Tencent. Dit is een enorm grote speler in China en dus ook eigenaar van WeChat Pay. In een online uitgave zei de organisatie kort nadat het nieuws uitbrak, dat er drie belangrijke maatregelen zijn om eventuele “problematische” platforms met betrekking tot deze ICO’s en cryptocurrencies (beter) te reguleren. De techgigant heeft hierbij ook aangegeven dat het gebruikers zal verbieden om WeChat-betalingen te gebruiken om virtuele valutagerelateerde transacties te maken. Bovendien zal het zowel  dagelijkse transacties als risicobeoordeling van verdachte transacties in real-time gaan monitoren.

Ook Alibaba

Tegelijkertijd heeft Alibaba Group, wat een dochteronderneming is van Ant Financial het betaalplatform Alipay in bezit. Ook zij hebben mogelijke problemen rondom cryptocurrency-betalingen en hebben gezegd dat het afhankelijk van de situatie persoonlijke Alipay-accounts die zijn betrokken bij cryptocurrency-transacties zal gaan blokkeren.