investment
Nieuws

Wereldmarkt is over een paar maanden klaar om Bitcoin ETF te accepteren

Volgens de CEO van de Fatfish Internet Group zijn de wereldmarkten over een paar maanden klaar om een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) te accepteren. 

Bitcoin heeft een goed vooruitzicht

In een gesprek met CNBC’s cryptocurrency afdeling liet de CEO van Fatfish, genaamd Kin-Wai Lau, weten dat hij gelooft in een prijsstijging van de Bitcoin. Hij zegt dan ook het volgende; “Het is een zeer sterke pijsstijging; het wordt gedreven door de institutionele vraag naar crypto’s en crypto wordt steeds bekender. Mensen accepteren de digitale valuta’s. We zien ook dat het handelsvolume enorm stijgt bij een Bitcoin prijsstijging. Dat is zeer positief.” Op het moment ligt de Bitcoin koers nog steeds boven de $8000 dollar. Vorige week lag die koers nog rond de $7.350 dollar. Ondanks de kleine dip op 26 juli, die veroorzaakt werd door het afwijzen van de Bitcoin ETF van de Winklevoss tweeling, schoot de Bitcoin koers weer tot boven de $8100 dollar. Dit betekent dat het vertrouwen in Bitcoin groot is.

Over een paar maanden komt er een Bitcoin ETF

Lau vertelt dat het incasseringsvermogen van Bitcoin groot is en dat dit zeer positief is. Mensen zien dat de Bitcoin koers niet zomaar keldert na een slecht nieuws bericht. Zoals we in een eerder artikel schreven, moet de SEC meerdere ETF aanvragen beoordelen. Deze beslissingen zijn uitgesteld en het antwoord kunnen we ongeveer half september verwachten. Na de afwijzing van de Bitcoin ETF van de Winklevoss tweeling, schreef SEC commisaris Hester M Peirce dat hij het niet eens was met het afwijzen. “De SEC heeft haar beperkte rol overschreden’. Lau vertelt dat hij verwacht dat de regelgeving snel zal veranderen. “Ik denk dat we niet ver weg zijn van een ETF. Ik denk dat het waarschijnlijk maar een paar maanden duurt voordat de markt klaar is om een ETF te accepteren. ‘