Brian Armstrong

Brian Armstrong
  • Volledige naam: Brian Armstrong
  • Geboortedatum: 25 januari 1983
  • Geboorteplaats: San Jose, Californië
  • Nationaliteit: Amerikaans
  • Woonplaats: San Francisco
  • Huidige baan: CEO van Coibnase
  • Geschat vermogen: $1 miljard – $1,5 miljard

Wie is Brian Armstrong?

Brian Armstrong is een succesvolle zakenman en de CEO van Coinbase, Amerika’s grootste crypto beurs. Hij werd geboren op 25 januari 1983 in San Jose, Californië, en is momenteel 37 jaar oud. Hij woont momenteel in San Francisco, Californië en is een Amerikaans staatsburger.

De carrière van Brian Armstrong

Armstrong was al op zeer jonge leeftijd gepassioneerd door technologie. Nadat hij in 2006 afstudeerde aan de Rice University met een graad in economie, werkte hij bij IBM en AirBnB voordat hij zijn eigen onderneming startte. In 2012 richtte hij Coinbase op, een handelsplatform voor digitale valuta waarmee gebruikers eenvoudig cryptomunten kunnen kopen, opslaan en verhandelen. Sinds de lancering is Coinbase een van de meest succesvolle crypto beurzen ter wereld geworden en heeft het in totaal meer dan 5 miljard dollar opgehaald.

Het succes van Armstrong met Coinbase heeft hem tot een van de meest gerespecteerde figuren in de crypto-industrie gemaakt. Hij is verschenen in tal van tv-shows, podcasts en publicaties om zijn mening over de crypto-industrie te bespreken. Hij is ook een actieve filantroop, schenkt geld aan verschillende goede doelen.

Vanaf 2021 wordt het nettovermogen van Armstrong geschat op ongeveer 1 miljard dollar, waarmee hij een van de rijkste mensen ter wereld is. Hij is ook door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Het succes van Brian Armstrong

Het succes van Armstrong met Coinbase heeft hem tot een zeer gewild figuur gemaakt in de crypto-industrie. Hij is te zien geweest in tal van artikelen, interviews en lezingen waarin hij zijn mening over de branche besprak. Hij is een uitgesproken fan van de blockchain-technologie en heeft zich uitgesproken tegen buitensporige regulering van de industrie.

Armstrong zet zich ook in voor werknemersrechten en heeft bij Coinbase verschillende beleidslijnen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat werknemers eerlijk worden beloond. Hij gelooft ook in het creëren van een gezonde balans tussen werk en privéleven voor werknemers, waardoor Coinbase een van de meest gewilde technologiebedrijven in Silicon Valley is geworden om voor te werken.

Naast zijn succes met Coinbase is Armstrong ook een succesvolle investeerder. Hij heeft geïnvesteerd in verschillende tech-startups, waaronder het populaire socialemediaplatform Reddit. Daarnaast adviseert hij verschillende bedrijven en is hij bestuurslid van de Stichting Mensenrechten.

“Crypto heeft het potentieel om ‘s werelds beste valuta te worden, maar het is er nog niet – we moeten het gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk maken.”

– Brian Armstrong, CEO van Coinbase