Nieuws, Ripple

XRP-validator van crypto-exchange CoinField opgenomen in Ripple’s UNL

Cryptocurrency-exchange CoinField meldde op 2 oktober dat hun XRP-validator is opgenomen in Ripple’s Unique Node List (UNL) in voorbereiding op de lancering van een nieuw project op de XRP-ledger.


Unieke validator-status

In een persbericht dat verscheen op 2 oktober maakte de Canadese exchange dit nieuws bekend. Volgens het bericht is een UNL een “lijst met transactie-validators waarvan wordt aangenomen dat ze niet zullen samenspannen met fraude als doel” tegen de ledger. De status van CoinField als erkende validator door Ripple getuigt van veel vertrouwen tussen de twee partijen.

Het veroveren van een plek op Ripple’s UNL is echter niet het enige nieuws dat CoinField in het bericht vermeldt. Het bedrijf stelt ook dat het de afgelopen zes maanden heeft gewerkt aan een nieuw project dat is gebouwd op de XRP-ledger (genaamd XRPL). Hierover belooft het op 15 oktober verdere details vrij te geven. Bob Ras, de CEO van het Canadese bedrijf, voegt hier aan toe:

“Dit nieuwe ecosysteem is het meest geavanceerde project dat ooit op de XRPL is gebouwd. We geloven dat dit een grote stap voorwaarts zal zijn voor de gehele industrie en het massa-gebruik van de XRP-blockchain.”


Een project in nevelen gehuld

Naar verluidt zal CoinField ook op de ‘Malta AI and Blockchain Summit‘, die plaatsvindt op 8 november, de details van het nieuwe ecosysteem presenteren. Hier zal CEO Bob Ras zijn opwachting maken als spreker om het nieuwe project officieel te lanceren.

Eerder wakkerde Ras de nieuwsgierigheid over deze ontwikkelingen al aan door een cryptische tweet te plaatsen waarin hij het nieuwe project een “game-changer” noemde. Er zit dus zeker iets aan te komen voor XRP en CoinField: wat precies, dat zullen we op 8 november te weten komen.