Nieuws

Zes banken gaan om Stablecoins uitgeven op blockchain-netwerk van IBMIBM heeft naar verluidt zes (6) banken intentieverklaringen weten te laten ondertekenen om hun eigen stablecoins uit te geven. Deze stablecoins worden vervolgens gesteund door hun nationale fiat-valuta’s.


Blockchain World Wire

Eerder werd het grensoverschrijdende betalingsnetwerk van IBM in samenwerking met Stellar Lumens (XLM) al gelanceerd. Dit netwerk is vervolgens Blockchain World Wire, ofwel BWW genoemd. Naar verluidt heeft het netwerk inmiddels met 45 banken een samenwerking. Met het netwerk wordt er getracht om cryptocurrencies te gebruiken waarmee real-time internationale betalingen tussen banken mogelijk kan worden gemaakt.


Stablecoins vanuit 6 banken

Nu hebben er naar verluidt 6 banken bevestigd dat ze stablecoins willen gaan verkopen die gesteund worden door hun nationale fiat-valuta’s. Deze banken komen vanuit alle kanten van de wereld, zoals Brazilië, Zuid-Korea en de Filipijnen.Stellar-netwerk

Naast deze update heeft IBM bekend gemaakt dat het een partnerschap is aangegaan met Stronghold. Hierdoor wordt er naar verluidt de eerste stablecoin op het netwerk van Stellar gecreëerd.

IBM is van plan om haar blockchain-aangedreven betalingsnetwerk verder uit te breiden met meerdere (digitale) activa. Hiermee wil het bedrijf het bestaande landschap van grensoverschrijdende betalingen significant gaan veranderen.