Zimbabwe Crypto
Regulatie

Zimbabwe werkt aan regelgeving voor cryptovaluta-industrie: Overheid vraagt input van cryptobedrijven

De Zimbabwaanse overheid ontwikkelt momenteel regelgeving voor de cryptovaluta-industrie van het land en vraagt ​​om input van zowel lokale als internationale cryptovaluta-dienstverleners.

Dit initiatief, zoals gerapporteerd door The Zimbabwe Mail, wordt geleid door een onlangs opgerichte commissie die informatie verzamelt van cryptobedrijven die diensten aanbieden in Zimbabwe. De deadline voor het indienen van opmerkingen is 26 juni.

Uitgebreid begrip krijgen van crypto-ecosysteem

Nick Mangwana, de Permanent Secretary for Information and Publicity, verklaarde dat het doel van deze inspanning is om een ​​uitgebreid begrip te krijgen van het ecosysteem van virtuele activa in Zimbabwe. “Wij willen de gevaren evalueren van cryptovaluta die misbruikt kunnen worden voor witwassen, terrorismefinanciering en andere illegale activiteiten,” zei Mangwana. Hij benadrukte verder het belang van het identificeren en beperken van de risico’s die gepaard gaan met de anonimiteit en decentralisatie van digitale activa.

De Zimbabwaanse overheid streeft ernaar een regelgevende structuur te creëren die is afgestemd op de specifieke behoeften en omstandigheden van het land. Dit kader zal een balans proberen te vinden tussen het bevorderen van innovatie en het waarborgen van de veiligheid en integriteit van het financiële systeem.

Zimbabwe wil gelijke tred houden met de wereldwijde trend van cryptocurrency-acceptatie, vooral in landen met financiële uitdagingen. In mei vorig jaar introduceerde het land een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta ondersteund door goud, genaamd Zimbabwe gold (ZiG), ondanks waarschuwingen van het Internationaal Monetair Fonds. Deze door goud ondersteunde digitale valuta bleek succesvol en in oktober werd aangekondigd dat deze nu als betaalmiddel kan worden gebruikt.

Al lange tijd inflatie en valutaschommelingen

Het land worstelt al meer dan tien jaar met inflatie en valutaschommelingen. Na een periode van hyperinflatie stapte Zimbabwe in 2009 over op de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. In 2019 werd de Zimbabwaanse dollar opnieuw geïntroduceerd in een poging de economie te stimuleren, maar dit leidde opnieuw tot hoge volatiliteit. Vorig jaar koos de regering er wederom voor om de Amerikaanse dollar te gebruiken om de inflatie onder controle te krijgen.

Met deze nieuwe regelgeving hoopt Zimbabwe een stabieler en veiliger financieel landschap te creëren, terwijl het tegelijkertijd inspeelt op de groeiende populariteit van cryptovaluta.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten