Nieuws

Zuid-Afrika krijgt zijn eerste Bitcoin automaat

Ook inwoners van Zuid-Afrika raken steeds meer geïnteresseerd in crypto’s. Door deze groeiende interesse krijgt Zuid-Afrika haar eerste Bitcoinautomaat. Zuid-Afrika is het 3e Afrikaanse land die de Bitcoin automaat laat plaatsen. Dit is een doorbraak voor het hele continent.

Toch niet helemaal de eerste Bitcoin automaat?

Meer dan 4 jaar geleden is er al een Bitcoin automaat geplaatst in Johannesburg. Echter is deze crypto automaat al vrij snel gesloten. Dit omdat er te weinig interesse was van de Zuid-Afrikaanse inwoners. Waarom zou deze automaat het dan wel overleven? Volgens de directeur van Northwold Spar (het bedrijf die de automaat heeft laten plaatsen) is de timing nu precies goed. Zuid-Afrika wordt steeds belangrijker in de cryptowereld. De Afrikaanse stad wordt gezien als een knooppunt voor digitale ondernemingen en crypto exchanges.

47 procent van de Zuid-afrikanen van plan om crypto te kopen

Volgens onderzoeken zijn er naar schatting zo’n 250.000 mensen in Zuid-Afrika die geïnvesteerd hebben in cryptocurrencies. Naar alle waarschijnlijkheid worden dit er nog veel meer. CCN meldde namelijk dat bijna 47 procent van de Zuid-Afrikaanse bevolking van plan is cryptocurrencies te kopen, of te investeren in het minen van cryptocurrency. De Bitcoin automaat is een belangrijke stap omdat dit het kopen van crypto veel makkelijker zal gaan maken. Op deze manier zal Bitcoin door kunnen breken naar de mainstream.