zuid-korea
Nieuws, Regulatie, Trending

Zuid-Korea komt met gedeeltelijke regulatievrije-zone voor crypto-bedrijven

De Zuid-Koreaanse stad Busan is door de Zuid-Koreaanse overheid uitgeroepen tot een regulatievrije zone. Hierdoor kan de ontwikkeling van blockchain ongehinderd voort worden gezet.


Elf wetten opgeheven

Om het project door te laten gaan zijn er in zijn totaliteit elf wetten opgeheven die eerder actief waren. Alleen op deze manier kon het project worden uitgevoerd. De Zuid-Koreaanse overheid verwacht dan ook dat investeerders tegen 2021-2022 zo’n $25 miljoen naar de regio zullen verplaatsen.

Naar verwachting zal de ontwikkeling van de blockchain-technologie in het land worden verspreid over het Munhyeon Innovation District, het Centum Innovation District en het Dongsam Innovation District.

Om toezicht te houden op het geheel, is de Busan Bank aangewezen. Zij zullen de toezicht behouden op de blockchain-beheer met betrekking tot financiën. Hiernaast zullen zij mogelijk een stable coin ontwikkelen die aan de Won zal worden gekoppeld. Dit laatste is echter nog niet volledig zeker.


Hyundai Pay

Ook Hyundai Pay is een voorstander van de nieuwe regelgeving. Hierom ondertekende het bedrijf, dat is opgericht in 2016, een overeenstemming met de stad. In deze overeenstemming staat dat zij hun hoofdkantoor naar Busan zullen verplaatsen met behulp van het toepasselijke Hdac blockchain-platform.