Nieuws, Regulatie, Trending

Zuid-Koreaanse banken steeds strikter tegenover crypto-exchanges

Een viertal aan Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges geven aan problemen te hebben met het verlengen van hun overeenkomsten met de banken.


Striktere normen

De banken in het land stellen steeds striktere normen op waar de cryptocurrency-exchanges zich aan moeten houden. Om de bankrekeningen te mogen verlengen, moeten de exchanges vanaf nu voldoen aan strenge anti-witwasvereisten. Deze moeten in overeenstemming zijn met de richtlijnen van de ‘Financial Action Task Force’ (FATF) in het land.


Nieuwe richtlijnen

Voordat de nieuwe richtlijnen waren vrijgegeven, vernieuwden de Zuid-Koreaanse banken de rekeningen eigenlijk zonder enige moeite. Deze bankrekeningen moesten wel om de 6 maanden worden vernieuwd.

Nu de nieuwe richtlijnen zijn vrijgegeven, zijn banken wettelijk aansprakelijk voor de witwasactiviteiten van hun klanten. Om deze reden hebben de banken dan ook zeer strenge normen opgesteld. Niet alleen cryptocurrency-exchanges zijn hier echter de dupe van; het betreft namelijk iedere klant met een bankrekening in het land.


Compensatie voor verliezen

Lokale cryptocurrency-platforms in het land worden met ingang van de wet verplicht gesteld om hun klanten te compenseren voor verliezen. Dit moeten zij zelfs doen als ze niet verantwoordelijk zijn voor de geleden financiële schade. Ook dit wordt meegenomen in de aangescherpte normen.