zuid-korea
Regulatie

Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen

De Zuid-Koreaanse Financial Service Commission (FSC) heeft 29 geregistreerde cryptobeurzen, waaronder prominente namen zoals Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax, geïnformeerd over nieuwe verplichtingen met betrekking tot de beoordeling van beursgenoteerde tokens.

Deze aankondiging komt voorafgaand aan de implementatie van een nieuwe wet ter bescherming van gebruikers van virtuele activa, die op 19 juli in werking treedt.

Strafrechtelijke sancties en boetes kunnen worden opgelegd

Volgens een rapport van de Korean Times zal de nieuwe wet aanzienlijke strafrechtelijke sancties en boetes opleggen voor overtredingen. Deze sancties omvatten gevangenisstraffen van meer dan een jaar en boetes die variëren van drie tot vijf keer het bedrag van de illegale winst. De wet vereist dat alle 29 geregistreerde cryptobeurzen de 600 tokens die zij ondersteunen, grondig evalueren.

De regelgeving bepaalt dat cryptobeurzen strikte beoordelingsrichtlijnen moeten volgen voor de tokenlijst. Elke zes maanden moeten zij de bestaande beursgenoteerde tokens herzien om te verzekeren dat deze aan de nieuwe normen voldoen. Na de initiële beoordeling zullen de beurzen elke drie maanden onderhoudsbeoordelingen moeten uitvoeren.

De Zuid-Koreaanse regering heeft begin februari een update van de Virtual Asset Users Protection Act uitgebracht, en in april hintte de FSC op strengere wettelijke richtlijnen voor de introductie van nieuwe tokens op cryptobeurzen. Destijds stelde de commissie verschillende maatregelen voor om markttoezicht en veiligheid te verbeteren, waaronder het verbod op het vermelden van tokens van projecten met beveiligingsproblemen.

Er wordt gewerkt aan nieuwe richtlijnen voor cryptotransacties

Daarnaast werkt de FSC aan nieuwe richtlijnen voor cryptotransacties, die mogelijk volgende maand samen met de wet op de gebruikersbescherming in werking treden. Om het beleid efficiënt te beheren, brengt de financiële toezichthouder ook wijzigingen aan in haar organisatiestructuur. De FSC is voornemens een nieuw bureau op te richten dat zich exclusief zal richten op virtuele activa en verantwoordelijk zal zijn voor het gehele regelgevingskader van de sector. Een voorstel hiervoor zal op 17 juni worden geïntroduceerd en tegen 18 juni worden beoordeeld.

Met deze stappen hoopt de Zuid-Koreaanse regering de veiligheid en transparantie in de cryptomarkt te vergroten en gebruikers beter te beschermen tegen mogelijke risico’s.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse belanghebbenden dringen aan op classificatie van cryptocurrencies als grondstoffen
Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen
Toezichthouder van Cyprus roept accountants op om terrorismefinanciering aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen