Nieuws

Zuid Koreanen investeren gemiddeld $6000 in cryptocurrency

Zuid-Koreanen kopen meer cryptocurrency dan ooit tevoren. Ook besteden ze meer geld om dat te doen, meldt Arirang Daily News.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Zuid-Koreanen kopen veel meer crypto

Het nieuwsmedium doet deze uitspraak na aanleiding van een enquête van de nonprofit organisatie genaamd ‘Korea Financial Investers Protection Foundation’. 7.4% van de 2500 ondervraagde personen zeiden geïnvesteerd te hebben in cryptocurrencies.

Dat cijfer lag 1 procent hoger dan een jaar eerder. Dit ondanks dat er verschillende Zuid-Koreaanse exchanges gehackt werden en er strengere regelgeving kwam.

Niet alleen het aantal personen dat cryptocurrencies heeft gekocht is gestegen. Ook degene die al crypto’s bezaten, kochten voor veel meer geld dan voorheen. In 2018 schoot de gemiddelde investering per persoon omhoog met 64% tot meer dan $6000 dollar.

Volgens de enquête is de grootste groep cryptokopers 50-plussers, gevolgd door 30-40 jarigen.


Bitcoin zit weer in een bullish trend

De recente prijsstijging van de Bitcoin tot een prijsniveau van $5300 dollar, heeft aanzet gegeven tot een heropleving van een positieve trend. Er is duidelijk te zien dat het volume omhoog is geschoten en er nieuwe investeerders de markt betreden.

Ondaks deze positiviteit blijven er problemen ontstaan voor Zuid-Koreaanse crypto exchanges. Zo sloot er recent een exchanges haar deuren en ook Bithumb blijft worstelen met het effect van een hack van $18 miljoen dollar.