upbit-onderzocht-door-politie
Nieuws

Zuid-Korea’s grootste crypto exchange Upbit onderzocht door politie

Zuid-Korea’s grootste crytpo exchange, Upbit wordt onderzocht door de Koreaanse politie. Het onderzoek is ingesteld om fraude te onderzoeken binnen de crypto exchange. Het onderzoek naar Upbit heeft de cryptomarkt geen goed gedaan. We zien sinds gister dan ook een flinke crypto crash.

Waarom doet de Koreaanse politie onderzoek naar Upbit?

Volgens Chosun, een Koreaans nieuws platform, doet de politie onderzoek naar de crypto exchange omdat ze vermoeden dat Upbit balansen heeft vervalst. Daarnaast meldt Chosun dat de crypto exchange verdacht wordt voor het misleiden van investeerders. De Financial Supervisory Commission, afgekort (FSC) heeft 10 onderzoekers gestuurd naar de hoofdkantoren in Seoul. Deze onderzoekers krijgen toegang tot de computersystemen van Upbit. De onderzoekers zullen alle financiële gegevens van het cryptocurrency platform controleren.

Wat voor invloed heeft het onderzoek op de Cryptomarkt?

Upbit is een onderneming die beheerd wordt door de Koreaanse techgigant ‘Kakao’. Het nieuws dat de politie onderzoek doet naar deze exchange doet de gemoederen hoog oplopen. Dit komt omdat Upbit op het moment de 4e grootste crypto exchange van de wereld is. Meerdere crypto-deskundigen melden dan ook dat de crypto crash die gister plaats vond te danken was aan dit nieuws. Zo is de Bitcoin koers gedaald met meer dan 10%. Veel altcoins hebben het nog zwaarder te voortduren en verliezen vaak meer dan 15% van de waarde. Bitcoin koers 12 mei 2018

Upbit is niet de eerste Koreaanse crypto exchange die politie op bezoek krijgt

Het is al vaker voorgekomen dat een crypto exchange de Koreaanse politie op bezoek krijgt. Zo heeft de FSC al eerder een onderzoek gedaan naar rekeningen van crypto exchanges bij Koreaanse banken. Dit onderzoek had betrekking op het witwassen van geld. In april 2018 is de mede oprichter van een andere grote crypto exchange genaamd CoinNest opgesloten door de politie. Hij werd opgesloten op beschuldigingen van fraude en verduistering. Dezelfde maand heeft de Koreaanse regering 12 andere crypto exchanges opgedragen de veiligheid voor hun klanten beter te waarborgen.