Nieuws, Regulatie, Trending

Zwitserse cryptocurrencybanken krijgen licentie

De toezichthouders in Zwitserland hebben een bank- en effectendealerlicenties toegekend aan een tweetal van nieuwe cryptocurrency banken. Hierdoor mogen zij officieel legaal opereren in de nog jonge industrie.


Anti-witwasregelgeving

Naast dat deze cryptocurrency banken nu officeel mogen opereren in het land, zijn er ook regels uitgevaardigd over hoe de anti-witwasregelgeving moet worden toegepast. Dit vanwege het feit dat de anonimiteit van de blockchain-technologie verhoogde risico’s met zich meebrengt.

Één van deze nieuwe regels is dat banken die onder toezicht staan van de FINMA (Zwitserse toezichthouders), mogen geen tokens ontvangen of versturen van of aan klanten. Wel mogen zij deze tokens voor hun klanten opslaan. Deze restricties gelden alleen voor klanten waarbij de informatie over zowel de afzender(s) of ontvanger(s) niet op een betrouwbare manier kan worden verzonden.


Oktober

Naar verluidt kunnen de banken rondom oktober officieel van start gaan. De verwachting is dat ze op dit moment voldoen aan de secundaire criteria die zijn opgesteld door de FINMA.

Gezamenlijk werken de banken naar verluidt al jaren samen met onder andere de Zwitserse overheid om een op blockchain-gebaseerde infrastructuur te bouwen. Hier kan vervolgens de digitale activa op worden verhandeld.