Blockchain,, Trending

1.4 miljoen verkoopapparaten ondersteunen crypto-betalingen in Brazilië

Één van de grootste betalingsverwerker in Brazilië, Cielo, ondersteunt vanaf heden ook Bitcoin (BTC)-betalingen. Hierdoor kunnen Braziliaanse gebruikers hun aankopen nu betalen met crypto.


QR-Codes

De gebruikers die doormiddel van cryptocurrency willen betalen krijgen allereerst QR-codes te zien. Wanneer zij deze kiezen, kunnen zij met de ondersteunde cryptocurrencies betalingen uitvoeren. Op dit moment is echter alleen Bitcoin nog ondersteund. Hiernaast moet de gebruiker wel een account hebben bij Uzzo of Criptohub. Dit zijn twee netwerkparnets van Cielo waarmee de betaling wordt voltooid.

Opvallend is dat een aantal parnerbanken van Cielo het nieuwe crypto-betalingsaanbod ook willen ondersteunen. Op dit moment zijn er nog specifieke verkooppuntenapparaten voor nodig, maar in de nabije toekomst zouden deze betalingen ook moeten worden uitgevoerd aan de hand van een mobiele applicatie.


Commerciële bank Banco

De Braziliaanse commerciële bank ‘Banco’ heeft ook laten weten dat het bezig is met een cryptocurrency-betalingssysteem. Zij willen echter niet afhankelijk zijn van verkooppunten. Om deze reden is de bank een applicatie aan het ontwikkelen die hetzelfde mogelijk zou moeten maken.

Deze ontwikkelingen laten dan ook zien dat dit soort betalingen erg gewild zijn in het land.