Anonieme-Hacker
Hack

$1.5 miljoen overgemaakt naar Tornado Cash door Nomad exploit-wallet

Een crypto-adres dat gerelateerd is aan de Nomad-exploit van $190 miljoen heeft een klein deel hiervan, $1,57 miljoen, in Ethereum (ETH) verplaatst naar de gesanctioneerde cryptomixer Tornado Cash.

In totaal 1.200 Ethereum gestolen

De transfer van de 1.200 ETH zijn ook opgemerkt door het blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK. In de Nomad werd in augustus van afgelopen jaar circa $190 miljoen gestolen. De hackers lijken hier nu een deel te van willen uitcashen.

De hacker heeft nu in 12 batches van ieder 100 ETH de in totaal 1.200 ETH overgedragen aan de crypto-mixdienst Tornado Cash. Via Etherscan zijn de transacties te zien.

De Nomad Bridge Hack

In augustus van 2022 werd de Nomadge Bridge met succes gehackt. Hierdoor kon er $190 miljoen aan digitale activa gestolen worden. Dit kon via een relatief eenvoudige inbreuk op de beveiliging van het systeem. Een recent rapport onthulde dat bijna 90% van de deelnemers aan de hack copycats waren die $88 miljoen aan digitale activa konden overnemen.

Alhoewel veel aanvallers met slechte bedoelingen aan de exploit deelnamen, deden sommigen mee met de bedoeling de tokens juist aan het platform terug te geven. Daarom greep een project de kans aan om een beloning in de vorm van een NFT aan te bieden aan iedereen die ervoor zouden kiezen om de gestolen fondsen terug te geven aan het Nomad-platform. Het is niet bekend hoeveel geld er precies teruggestuurd is.

Wel is via een recente update duidelijk geworden dat de kwetsbaarheid die voor de exploit misbruikt is inmiddels gedicht is. Ook hebben ze een gids uitgebracht voor de herlancering van de brug. Hiernaast zijn er nog enkele kleine andere updates aan het platform uitgevoerd.

Hack nieuws

WazirX-hacker verplaatst $57 miljoen aan gestolen fondsen
Datalek bij Fractal ID: Gegevens van 6.300 gebruikers gelekt
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten