Bitcoin miner
Bitcoin

Bitcoin miners kunnen $5 miljard aan BTC dumpen na de halving

Als we de analisten van 10x Research mogen geloven, dan kan de Bitcoin koers na de halving weleens een serieuze tik krijgen. Volgens 10x Research kunnen miners namelijk voor ongeveer 5 miljard dollar aan Bitcoin gaan dumpen na de halving.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Het dumpen van Bitcoin is natuurlijk nooit goed voor de Bitcoin koers. Volgens Markus Thielen van 10x Research kan deze ontwikkeling vier tot zes maanden duren.

“De overhang van deze verkopen kan vier tot zes maanden duren, wat betekent dat Bitcoin de komende maanden zijwaarts kan handelen, zoals het altijd deed na de halvings”, aldus Thielen.

In de vijf maanden na de halving van 2020 bleef de Bitcoin koers tussen de 9.000 en 11.500 hangen. Dit jaar staat de halving voor 20 april op het programma.

Wat zou betekenen dat we mogelijk nog tot oktober op nieuwe stijgingen moeten wachten; mocht de geschiedenis zich herhalen. Waar Markus Thielen zich zorgen maakt over Bitcoin, maakt hij zich nog grotere zorgen over bepaalde altcoins.

Veel altcoins zijn nog ver verwijderd van hun respectievelijke pieken van de bullrun van 2021.

Miners verkopen hun Bitcoin?

Marathon Digital is volgens Markus Thielen één van de miners die op de nominatie staat om zijn Bitcoin te verkopen. Zij hebben namelijk een gigantische voorraad aan Bitcoin opgebouwd, die ze volgens de analist stapsgewijs zullen verkopen de komende tijd.

Dit om te voorkomen dat de omzetten na de halving plotseling van een klif afdonderden.

Marathon produceert momenteel tussen de 28 en 30 Bitcoin per dag. Volgens Markus Thielen kan het zomaar zijn dat Marathon Digital na de halving zo’n 14 tot 15 Bitcin per dag op de markt zal dumpen.

“Andere miners zullen waarschijnlijk een vergelijkbare strategie volgen en een deel van hun voorraad liquideren”, aldus Markus Thielen.

Hiermee impliceert Thielen dat de bullrun volgens hem pas in Q3-Q4 2024 een vervolg krijgt. Tot die tijd zitten we met de gigantische verkoopdruk van de miners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017