Bitcoin Hacker Man
Hack

11 klanten van Binance verliezen 3,5 miljoen Hong Kong dollar door hacks

Gebruikers van het Binance-platform in Hong Kong worden geconfronteerd met veiligheidsproblemen. Recentelijk zijn ten minste 11 klanten uit Hong Kong het slachtoffer geworden van phishing-aanvallen. Hierbij is er een totaal van 3,5 miljoen Hong Kong dollar (ongeveer 500.000 Amerikaanse dollars) gestolen. Dit belicht helaas de voortdurende risico’s en de duistere kant van de crypto-industrie.

Phishing-zwendel treft Binance-gebruikers in Hong Kong

De politie van Hong Kong waarschuwt voor phishing-aanvallen gericht op Binance-gebruikers. Recente sms-berichten, ogenschijnlijk van Binance, lokten gebruikers met een link die zogenaamd hun identiteit zou verifiëren. Echter, na het klikken op deze link kregen hackers toegang tot de Binance-accounts en stalen ze alle activa uit de wallets van de gebruikers.

Op 9 oktober bracht het Cyber Security and Technology Crime Bureau van de politie van Hong Kong deze zaak onder de aandacht via hun Facebook-pagina “CyberDefender”. Daar werd uitgelegd dat de berichten een dreiging bevatten: als gebruikers hun gegevens niet vóór een bepaalde deadline zouden verifiëren, zou hun account worden gedeactiveerd.

Deze zwendel heeft geleid tot een gezamenlijk verlies van meer dan $446.000 (3,5 miljoen Hong Kong dollar) voor 11 Binance-klanten in slechts twee weken tijd.

De politie roept gebruikers op om waakzaam te zijn en verdachte berichten direct te melden via de “fraudepreventie” sectie op hun officiële website. Ter verdere bescherming heeft de politie een link gedeeld naar een lijst van geverifieerde handelsplatforms voor virtuele activa door de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC). Hieruit blijkt dat momenteel alleen HashKey en OSL een volledige vergunning hebben voor retail investeringen in Hong Kong.

Het “CyberDefender” initiatief, gelanceerd in mei, heeft als doel om het publiek te informeren en te beschermen tegen online beveiligingsrisico’s.

Groeiende Zorgen om Crypto Fraude in Hongkong

Cryptobeleggers in Hongkong worden de laatste tijd geconfronteerd met verontrustende incidenten van oplichting en frauduleuze activiteiten. Naast problemen bij Binance Hong Kong is er ook een groot schandaal ontstaan rondom de cryptobeurs JPEX.

JPEX, een niet-gelicenseerd handelsplatform, wist naar verluidt inwoners van Hongkong te lokken met aantrekkelijke advertenties die “verdacht” hoge rendementen op hun leenproducten beloofden. Echter, op 15 september besloot JPEX om de kosten voor het opnemen van fondsen te verhogen, waardoor vele gebruikers niet meer bij hun geld konden. Als gevolg hiervan hebben meer dan 2300 beleggers in Hongkong een officiële klacht ingediend bij de lokale politie, waarbij de totale geschatte verliezen opliepen tot $180 miljoen.

Dit incident, nu bestempeld als de grootste financiële fraude in de geschiedenis van Hongkong, heeft de Securities and Futures Commission (SFC) ertoe aangezet om een nieuw initiatief te introduceren. Zij plannen een lijst te publiceren van zowel volledig gelicentieerde als “verdachte” cryptoplatforms om zo toekomstige fraudepogingen te helpen voorkomen.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten