Bitcoin

11,4M Bitcoins vastgehouden voor de lange termijn

11,4 miljoen Bitcoin is in handen van langetermijnbeleggers, waardoor het verhandelbare aanbod daalt tot slechts 20% van het totale aanbod.


Lange termijninvestering

Volgens Chainalysis wordt de overgrote meerderheid van Bitcoin (BTC) aangehouden als investering op lange termijn. Bijna 60% van de munten wordt zelfs in bewaring gehouden door custodians.

De totale Bitcoin aanbod – Bron: Chainalysis

3,5 miljoen BTC bepalen de prijs

Het onderzoeksbedrijf concludeerde dat de verdeling van het aanbod van Bitcoin vergelijkbaar is met goud. Dit ondersteunt de status van BTC als digitaal goud. Het bedrijf vertelt dat eigenlijk alleen de 3,5 miljoen Bitcoins die wel actief worden verhandeld de koers bepaalt.

“Dit digitale goud wordt ondersteund door een actieve handelsmarkt. De 3,5 miljoen Bitcoin die wordt gebruikt voor de handel bepaalt de prijs. ”

Chainalysis definieert langetermijnbeleggers als degenen die nog nooit meer dan 25% van hun bezit hebben verkocht, en merkte op dat dergelijke gebruikers hun activa vaak al vele jaren in bezit hebben.


Professionele handelaren beheersen de markt

Chainalysis analyseerde verder het handelssegment van het Bitcoin aanbod en stelt vast dat hoewel detailhandelaren verantwoordelijk zijn voor 96% van de transacties, het grootste deel van het volume door professionals wordt verplaatst:

“Detailhandelaren, die we categoriseren als degenen die voor minder dan $10.000 aan Bitcoins per keer op exchanges storten, lijken de grote meerderheid te zijn, goed voor 96% van alle transacties. Professionele handelaren beheersen echter de liquiditeit van de markt, goed voor 85% van alle USD-waarde van Bitcoin-waarde die naar beurzen wordt gestuurd. ”

Retail tegen professionele traders – Bron: Chainalysis

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


60% van BTC wordt vastgehouden door custodians

Ongeveer 60% van de totale Bitcoin voorraad wordt vastgehouden door erkende custiodians oftewel Virtual Asset Service Providers. Deze statistiek omvat veel exchanges. Eén van de grootste custodians is Coinbase. Die beheerd meer dan 1 miljoen Bitcoins.

Geld in custodians groeit – Bron: Chainalysis

Het bedrijf gaat ervan uit dat 3,7 miljoen Bitcoins verloren zijn gegaan, inclusief de ongeveer 1,1 miljoen munten die waarschijnlijk door Satoshi Nakamoto zijn gemined en die nooit verkocht zullen worden.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC