Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

$1,2 miljard aan Bitcoin is nu verplaatst naar Ethereum

De hoeveelheid aan Bitcoin die werd omgezet in op Ethereum gebaseerde ERC-20-tokens bedroeg $1,2 miljard. Deze gegevens kwamen via van Dune Analytics. Dit betekent dat 0,5% van de volledige marktkapitalisatie van de Bitcoin is geporteerd naar de Ethereum-blockchain. Bovendien is dit gelijk aan 3% van de gehele marktkapitalisatie van Ethereum.


De ERC-20-token

Dit is de meeste Bitcoin die tot nu toe is overgezet naar de Ethereum-blockchain. Een paar weken geleden was dat nog maar de helft van wat het nu is, met iets meer dan $500 miljoen.

De Bitcoin blockchain is niet gelijk aan de Ethereum blockchain. Echter is het mogelijk om de Bitcoin in bepaalde protocollen te gebruiken en een op Ethereum gebaseerde Bitcoin te ontvangen. Dit zijn de ERC-20-tokens, de tokens op Ethereum die de Bitcoin vertegenwoordigen.


DeFi nieuwe grote item van deze zomer

Populaire opties zijn onder meer wBTC, renBTC en de nieuw gelanceerde tBTC. Sommige, zoals wBTC, zijn custodial, wat betekent dat je jouw Bitcoin aan een bedrijf geeft en zij je in ruil daarvoor wBTC, ook wel bekend als Wrapped Bitcoin, geven. Anderen, zoals tBTC, zijn niet-custodial, wat betekent dat je jouw Bitcoin aan een protocol geeft en de code je tBTC bezorgt.

Mensen zouden de Bitcoin kunnen overdragen naar Ethereum om te genieten van het volledige spectrum van gedecentraliseerde financiële (DeFi) -producten. Voorbeelden hiervan zijn niet-custodial leenprotocollen en gedecentraliseerde exchanges. Dit soort cryptolening- en opbrengst genererende diensten zijn anders grotendeels niet beschikbaar voor Bitcoin houders.

DeFi is het grote, nieuwe item van deze zomer. Het is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de Ethereum bull run van deze zomer. Op dit moment zit $10,5 miljard vast in smart DeFi-contracten. De stijging is te danken aan het nieuwe distributie mechanisme voor tokens, zoals het uitgeven van zogenaamde governance-tokens. Dit zijn tokens waarmee houders kunnen stemmen over voorstellen om het netwerk te updaten.

wBTC is de meest populaire synthetische Bitcoin op Ethereum. Het geniet 73,6% van het aanbod op de markt. renBTC heeft 18,4% en Huobi BTC, of hBTC, heeft 4,2%.

 

Bitcoin nieuws

Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten