ethereum, ether
Ethereum

$1,26 miljard aan Ethereum-opties verlopen op vrijdag

De Ethereum koers is tussen 13 en 18 juli met een indrukwekkende 53 procent gestegen. Dat heeft de bulls op voorsprong gezet voor de maandelijkse optie-deadline die vandaag verloopt. De opwaartse beweging begon voor Ethereum nadat de ontwikkelaars een voorlopige datum voor de Merge bekendmaakten.

Ethereum wordt ‘ultra-sound’ money

Volgens sommige Ethereum-aanhangers heeft ETH de potentie om na de Merge door het leven te gaan als “ultra-sound” money. Dat komt omdat Ethereum na de Merge geen tokens meer hoeft te betalen aan miners voor het beveiligen van het netwerk. In plaats daarvan krijgen validators in het nieuwe Proof-of-Stake netwerk een kleine beloning.

Op de nieuwe Beacon Chain van Ethereum krijgen de validators in het Proof-of-Stake mechanisme een totalen beloning van 1.600 Ethereum per dag. Terwijl er op de huidige Proof-of-Work blockchain 13.000 Ethereum per dag bijgemaakt wordt. Daarmee valt de uitgifte van nieuwe Ethereum van het ene op het andere moment met 90 procent naar beneden.

Met een gemiddelde gas-prijs van 16 gwei is het mogelijk dat er dagelijks 1.600 Ethereum op de “digitale brandstapel” gaat en dat de effectieve uitgifte van nieuwe Ethereum op nul komt. Dat zou de inflatie op Ethereum dus naar nul brengen en zelfs lager maken dan de huidige inflatie op Bitcoin. Uiteindelijk moeten we het allemaal nog afwachten en zien wat er na de Merge gebeurt.

Bears waren te optimistisch

De open interesse voor de optie-deadline van juli staat momenteel op 1,27 miljard dollar. Het uiteindelijke cijfer valt waarschijnlijk lager uit, want de bears waren deze maand iets te optimistisch. Het lijkt erop dat ze te comfortabel raakten met een Ethereum koers van minder dan 1.300 dollar tussen 13 en 16 juni.

De pomp naar 1.500 dollar op 27 juli verbaasde de bears duidelijk, want slechts 17 procent van de put-opties voor 29 juli is boven dat koersniveau geplaatst. Dat de bulls momenteel domineren zien we ook aan de Call-to-Put verhouding die op 1,39 staat. Waarbij de dominantie van 730 miljoen dollar aan open-interesse van de bulls duidelijk de baas is over de 530 miljoen dollar van de bears.

Met een Ethereum koers van meer dan 1.700 dollar op het moment van schrijven, zijn de meeste opties van de bears echter compleet waardeloos. Zelfs als de koers slechts boven de 1.500 dollar blijft vandaag, dan kunnen de bears maar 80 miljoen dollar aan opties activeren. De lijken deze maand als grote winnaars uit de strijd te komen.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?