Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

14 november wordt een belangrijke dag voor Bitcoin: dit is waarom

Een enkele dag, 14 november aanstaande, zou de vorm van de wellicht wereldwijde crypto-valuta markt snel kunnen veranderen.


Wat gebeurt er eigenlijk op 14 november?

Arcane Research heeft een ETF tijdlijn uitgebracht met alle belangrijke datums voor de Bitcoin (BTC)- en crypto-valuta ETF-markt. De dichtstbijzijnde datum is misschien wel de belangrijkste voor Bitcoin en de markt in het algemeen.

Op 14 november zal de Securities and Exchange Commission van de VS haar definitieve beslissing geven over de goedkeuring of afkeuring van de eerste fysiek ondersteunde Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

De goedkeuring van het nieuwe fonds zal een nieuwe stap zijn in de richting van massale acceptatie. Daarnaast zal het blootstelling voor institutionele beleggers creëren, maar dan zonder de extra kosten en problemen die momenteel zijn gekoppeld aan de bestaande op futures gebaseerde ETF’s.


De huidige ETF’s en het product van VanEck

Het belangrijkste verschil tussen de twee financiële producten is het type blootstelling dat ze geven. Het product van ProShares geeft beleggers bijvoorbeeld blootstelling aan Bitcoin futures in plaats van Bitcoin zelf, terwijl het product van VanEck is ontworpen voor fysieke blootstelling.

Door de VanEck-aandelen te kopen, zouden beleggers zichzelf rechtstreeks aan Bitcoin kunnen blootstellen. Dit kunnen zij doen zonder deel van hun potentiële winst te verliezen als gevolg van hoge kosten.

Helaas is het sentiment van de SEC ten aanzien van fysieke ETF’s voor crypto-valuta luid en duidelijk: De commissie keurt momenteel geen producten goed met onderliggende assets die ze niet kunnen controleren. Omdat Bitcoin handel bijna volledig gedecentraliseerd is, kan de commissie momenteel het handelsproces niet rechtstreeks controleren. Deze controles zouden ervoor moeten zorgen dat de burgers van het land beschermd worden tegen mogelijke marktmanipulaties. Het is echter mogelijk dat ze een manier gevonden hebben om deze controles wel mogelijk te maken. Het is hierdoor nog even afwachten.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten