hacking
Nieuws, Trending

2.3 miljoen Bitcoin adressen getarget door Malware

Een nieuwe cyber aanval op Bitcoin gebruikers zorgt ervoor dat het controle krijgt over Windows clipboard. Deze hackers hebben mogelijk al 2.3 miljoen Bitcoin adressen die aangevallen kunnen worden.

Hoe werkt de Malware?

De malware die bekendstaat als ‘clipboard kaper’ zorgt ervoor dat de hackers controle krijgen over het geheugen van je computer. Dit geheugen draait op de achtergrond en zorgt er zo dus voor dat gebruikers de aanwezigheid van de malware niet merken. De Malware vervangt het Bitcoin adres dat de desbetreffende gebruiker naar de clipboard (klembord) heeft gekopieerd met het adres van de hacker. Vervolgens plakt de gebruiker dus het verkeerde adres en verstuurt zijn Bitcoins naar de hacker.

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem

De cybercriminaliteit zit Bitcoin gebruikers al een tijdje in de weg. Het is lastig om veilig je cryptocurrencies te versturen omdat er altijd een hacker op de loer kan liggen. De lijst van cyber dreigingen blijft groeien zelfs het openen van e-mails kan gevaarlijk zijn. Deze malware werkt alleen op het besturingssysteem Windows. Maar dat betekent niet dat andere besturingssystemen niet gehackt kunnen worden.Of je nou een transactie uitvoert vanaf je Android smartphone, Apple computer of Windows laptop, er liggen gevaren op de loer.

Hoe kun je gevaarlijke malware voorkomen?

Het up-to-date houden van je virusscanner is zeer belangrijk. Op deze manier kun je de gevaarlijke malware tegenhouden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de gebruiker het geplakte Bitcoin adres dubbel controleert. Op deze manier weet je zeker dat jij je digitale valuta naar het goede adres stuurt.